A maroshévízi PRO Muresul labdarugó csapat, szombaton, október 3-án rajtolt az ifjúsági A1 (Under 19) megyei labdarugó bajnokságban, ahol Gyimesközéploki hasonló csapatát fogadta. A mérkőzést egész végig a hazaiak uralták, amit az eredményjelző tábla is jól mutatott hisz 11-1 lett a végeredmény. A mérkőzést a néhai csapat alapítójáért, edzőért, Vlad Todirita, emlékére játszották. A helyi csapat támogatói: A Hargita Megye Tanácsa, a „PRO Muresul újraéled” elnevezésű terv keretén belül, más támogatók: Adriaprodcom, Emma Cremma és a kolozsvári Association for the Study of Gambling. A mérkőzésen jelen voltak a csapat alapító gyermekei Ramóna és Vlad akik úgyszintén családaikkal támogatják a csapatot. Ugyanakkor támogatták Sebastian Buzilă, Berindei Iustinian, Böythe László, Kercso László, Antal Ilie, Mera Raul, Ujică Alexandru és Buzilă Andrei.

Ki is volt Toditita Vlad? Egy családszerető, jó ember, akiről oldalakat lehetne írni, így emlékszik Maroshévíz rá, aki sokat tett úgy a város, de a megye labdarúgásáért. Játékosként játszott a Balánbányai Bányász és a Maroshévízi Maros csapatainál. Edzőként a Maroshévízi Maros csapatával, 1989-ben a harmadik ligába jut, míg a legnagyobb teljesítményét a Borszéki Apemin csapatával érte el mely csapatot a második ligáig vitt el. A későbbiekben a családjával üzletemberként is tevékenykedett, a Hargita Megyei Labdarugó egyesület elnöke is volt, de soha nem tudott távol lenni a labdarúgástól, így 2012-ben megalakította a PRO Muresul labdarugó iskolát, mely ifjúsági csapattal a 2014-2015-ös idényben megyei ezüstérmet szerzett. Így hát élete fontos része volt a labdarúgás, a fiatalok nevelése és a család, ezért is október 3-án egy Todirita Vlad emlékmérkőzésen emlékeztek meg róla, tevékenységéről, hisz a PRO Mures csapat nem más mint Todirita Vlad.
Maroshévízi PRO Muresul – Homorodalmási Homorod 11-1
A mérkőzés, késéssel kezdődött hisz az elsősegély (SMURD) helikoptere a pályára kellett leszállnia egy gyors beavatkozás végett. A mérkőzés kezdete előtt a „medvék” csapatának a csapatkapitánya Todirita Ionut érmet adott át a csapat alapítójának a feleségének Todirita Máriának, mindazért, amit a néhai férje tett a sportért. Ugyanakkor ez alkalommal egy hatalmas molinó is, ki lett függesztve a lelátóra melyen az alapító fényképe is látható, így is mutatva, hogy soha nem fogják elfeledni. A mérkőzés különösebb gondok nélkül zajlott le és amint az eredmény is mutatja a hévízi csapat uralta a mérkőzést. Roca edző a következő játékosokkal játszódta végig a mérkőzést: Gruianu – Olariu, Marin, Todirita, Ambrus – Moldovan, Ripan, Platon, Craciun – Avram, Gliga. Még játszodtak: Tökés, Teches, Chirila és Raita.A mérközés gollövői: Avram (4), Olariu (2), Craciun (2), Gliga (2) és Raita.
Bükfeyes – Rákossy Zsombor

Olvasd elsőnek friss híreinket RSS csatornánk vagy hírlevelünk segítségével!

Véleményed számít!