Településünk egyik látványossága, leglátogatottabb helye a Bánffy és Urmánczy fürdők. 1990-ig létezett az Urmánczy fürdő szomszédságában egy "Zsidó fürdő" néven ismert fürdő helyiség is, egy zsidó épületben, ahol egy kisebb medence és több kád létezett. Ma itt kocsi-javító műhely működik! Habár mára Maroshévíz már nem az a híres fürdőváros, amely volt még 1989 előtt, hisz ... Tovább »

Településünk fő téli attrakciója a városközponttól alig 3 kilométerre levő sípályák. Annak ellenére, hogy használatuk országos viszonylatban olcsó, minőségileg vetekednek bármely hazai síteleppel. Jelenleg két pálya működik: egy haladóknak (Magyaros) és egy kezdőknek (Fenyő). Magyaros (Mãgherus) sípálya - haladó síelők számára ajánlott ... Tovább »

Sajnálatos módon a nyolcvanas évek vége óta Maroshévíz egyre inkább "halványodott a turisztikai térképeken", az utóbbi években viszont, nagy részben a felújított termálvizű Urmánczy fürdőnek és sípályáknak köszönhetően újra fellendülő félben van városunk turizmusa. Ezt bizonyítják a szaporodó szállást kínáló létesítmények is melyek minőségi szolgáltatásokkal és barátságos árakkal várnak. Tovább »

Mivel Maroshévíz három havas (Kelemen, Görgényi, Gyergyói) lábánál terül el számtalan hosszabb-rövidebb gyalogtúra útvonal varja a barangolókat, kikapcsolódásra vágyókat. Attól függetlenül, hogy csak pár órás sétára vágyik, például a Kőgombákig, vagy egy többnapos túrára, mondjuk a Kelemen havasok gerincén, az érintetlen fenyőerdők, hegyi tisztások és hűs vizű források el fogják kápráztatni. Tovább »

Maroshévíz interaktív térképe, a fontosabb vallási, tanügyi, pénzügyi valamint egészségügyi intézmények, szálláshelyek, turisztikai látványosságok és szórakozásra vagy kikapcsolódásra alkalmas helyszínek megjelölésével. Új helyszínek beküldése is lehetséges egyszerű űrlapunk segítségével. Tovább »