Ahogy minden évben, az idén is megszervezésre került a  Felsőmarosmenti Református Ifjúsági Tábor, de ezúttal némi különbséggel: a kátésok csatlakozásával bővült csoportunk, így vágtunk neki az előttünk álló kalandoknak, július 7-én, reggel fél 8 órakor. Minden tag számára egy teljesen új élmény vette kezdetét, hisz Nagyszebenben a tiszteletes úron és feleségén kívül még senki sem… Tovább »

Megjelent a Maroshévízi Hírlap júliusi száma ( http://hirlap.marosheviz.info/szam/11evf-7szam.pdf ). A tartalomból: Családnapok Maroshévízen Drágulás és fizetéscsökkenések Maroshévízi piac Roma-harc Maroshévízen Táborosok településünkön Székely Góbék – Pittyes Kettes és Gyufa – vagy ……. Labdarúgó Európa Bajnokság Az UEFA is politizál ARANY M O R Z S Á K A székely-magyar rovásírás emlékei 78. rész Dénes Géza… Tovább »

Hargita Megye Tanácsa valamint Madaras Mihály református lelkész és  kedves felesége, Melinda jóvoltából már  4. alkalommal kerültek megrendezésre a Maroshévízi Református Családnapok. Az előző évek sikeres rendezvényei után, gyerek és felnőtt egyaránt nagyon várta ezeket a napokat. És nem csalódtunk! A program nagyon változatos, minden korosztályt kielégítő, szórakoztató volt. Az esemény szombaton,  július  3-án  vette… Tovább »

Megjelent a Maroshévízi Hírlap júniusi száma. A tartalomból: Székely Góbék – Pittyes Kettes és Gyufa – vagy ……. Vigyázat! Medvék, viperák… Magyar Hősök Napja Nemzeti Összetartozás Napja 70 éves kortárstalálkozó Maroshévízen Népi megfigyelések – hiedelmek Péter Árpád életútja, a szabadságért folytatott harca (3.) Kemény oldal Loksa Gábor verse ARANY M O R Z S Á… Tovább »

Október 9-én lesz megtartva a XIV. dr. Urmánczy Nándor Emléknap.  Ez alkalommal felmerült az a kérdés, hogy milyen előadást láthassanak a maroshévízi érdeklődők. Eddig már többen is jöttek javaslatokkal, de mi úgy gondoltuk, hogy megkérdezzük olvasóinkat is, hogy kit szeretnének szívesen látni az ingyenes műsoron. Kérjük, javaslataikat jelezzék és a legtöbb „szavazatot” elért együttes fog… Tovább »

Június 4-e a Nemzeti Összetartozás Napja. Ez évben is a helyi római katolikus templomban 17 órától szentmise keretén belül volt megemlékezés, mely alkalommal László Áron plébános úr röviden beszámolt a 101 éve aláírt diktátumról. 17 óra 32 perckor megkondultak a templom harangjai, emlékeztetve a szomorú diktátumra és következményeire. Ezt követően mécsesek lángjai gyúltak meg jelképezve… Tovább »

Minden év május végén ünnepeljük a Magyar Hősök Napját. Maroshévízen 2007-től minden évben megemlékezünk hőseinkről. Azokról a hősökről, akik életüket adták a haza, a nemzetünk megvédéséért. A Zsákhegyi Katonai Temetőben, az első világháború alatt 192 katonát temettek el, köztük 84 magyar katonát is, ugyanakkor három maroshévízi is alussza örök álmát e temetőben. Akárcsak az előző… Tovább »

Megjelent a Maroshévízi Hírlap nyomtatott formátumban, de a világhálón is olvasható (http://hirlap.marosheviz.info/szam/11evf-5szam.pdf ). a tartalomból: Van Maroshévíznek költségvetése Urmánczy kastély és híd Szejkefürdőn Beadvány Egyházi hírek Kutyafogathajtó verseny Maroshévízi ökoturizmus ARANY M O R Z S Á K Népi megfigyelések – hiedelmek Őrült európai vezetők Bécsi töltött-sült túrós palacsinta – Sárig Csilla rovata Pályázati beszámoló… Tovább »

Székelyudvarhelyen, a Szejkefürdőn 2020-ban Fazakas Csaba és a Legendárium csapata egy Mini Erdély-parkot hoztak létre, ahol Erdély több makett kastélya is helyet kapott. Ha eleinte 64 kastélyt és más régi épületet lehetett megtekinteni az ország egyetlen makett parkjában, mára számuk már gyarapodott. Jó hír, hogy a napokban több régi képeslap és fénykép segítségével az udvarhelyi… Tovább »

David Iulian Vaicăr a Carpathian Tourism David KFT adminisztrátora a Maroshévízi Polgármesteri Hivatallal, az Alsó Dunai Turizmus és Ökológiai Alapítvánnyal – elnök Dumitru Florin Munteanu és a maroshévízi Turisztikai Irodával – igazgató Hosszú Gabriela, közösen 2021, május 7-én 11 órától a maroshévízi polgármesteri hivatal tanácstermében „Maroshévízi Ökoturizmus” címen előadásra hívja meg az érdeklődőket. Napirendi pontok:… Tovább »

Hírachívum