Június 29-én este 20-21 óra között egy eddig nem látott felhőszakadás sújtotta Maroshévízet. A nagy esőzés miatt a Válya és Kelemen-patak negyedekben több hidat rongált meg az ott elhaladó Toplicza illetve Kelemen patak, ugyanakkor számos gazdaságban okozott kárt. A borszéki kijáratnál levő vas hidat is súlyosan megrongálta így a közlekedés jelenleg Borszék fele szünetel. A… Tovább »

A napokban nekifogtak a Kemény János Elméleti Líceum kibővítésének. Ez azért lett szükségszerű mivel kevés tanterem hiányában a diákok két váltásban kellett iskolába járniuk. Jelenleg a tetőzetre építenek még egy emeletet, majd az épület mellett is építkezésbe kezdenek, így elegendő osztállyal, remélhetőleg őszre már csak délelőtti tanítás lesz. Ugyanakkor az iskola mellett épülő tornaterem is… Tovább »

Újabb könyv a standokon. A napokban jelent meg „A maroshévízi római katolikus egyházközség története” című könyv, a csíkszeredai Státus kiadó gondozásában. A könyv 194 oldalas + melléklet, ára pedig 90.000 lej. Bemutatója június 29-én kerül sorra, a templomunk búcsúnapján.

Megnyitotta kapuit a Bánffy fürdőtelep. A belépők: felnőtteknek 50.000 lej, gyermekeknek 30.000 lej. Sajnos az Urmánczy strand még egyelőre nincs kinyitva és ahogy kinéz egyhamar nem is lesz nyitás.

Megjelent egy Urmánczy Nándor életéről szóló könyvecske. E könyv betekintést ad a maroshévízi születésű politikus életéről, aki 16 éven át volt Országgyűlési képviselő. A könyv 72 oldalas és 40.000 lej. Érdeklődni lehet a 0744136068-as telefonszámon vagy a czirjakkaroly@marosheviz.info e-mail címen.

Befejeződött a labdarugó C osztály. A maroshévízi Tudomány a 6. helyen végzet és 26 mérkőzésből 12-öt megnyert, 4 döntetlenre végződött és 10 találkozót veszített, 44-41 es gólarányt és 40 pontot érve el. Gheorghe Barbu és Costica Olariu, a bajnokság alatt 23 játékost küldtek pályára. Hazai pályán a csapat kétszer veszített és ugyanannyi döntetlent ért el,… Tovább »

A labdarugó C osztály utolsó fordulójában, hazai pályán, a Maroshévízi Tudomány 2-1 arányba bizonyult jobbnak a Brassói Tractorul csapatával szemben. Góllövők: Biţiş a 33. perben és a 43. percben büntető rúgásból, illetve Onofrei a 42. percben. A Tudomány a következő játékos kerettel lépett pályára: Moldovan, Sand, Vărtic, Zaiaţi, Kilin, Asztalos (90. p Zaiţ), Bud, Bliorţ… Tovább »

Befejeződött a Hargita megyei labdarugó bajnokság alapszakasza. A maroshévízi Promptforest csapata az utolsó találkozón, Tölgyesen, nem jelent meg, így 3-0 ra elvesztette a találkozót. A megyei bajnokság alapszakaszát így is a hévízi csapat nyerte meg 3 pont előnnyel az udvarhelyi Roseal csapata előtt, de még két mérkőzés rájátszás döntené el a C osztályba való feljutásért,… Tovább »