Nemrég a maroshévízi Izabella vendéglőben klasszikus zenei beavató előadásra került sor. Felléptek: Benedekffy Katalin énekművész, Kiss Lehel zongora, míg a műsort Sólyom Gabriella vezette. Benedekffy Katalin művésznő Kányádi Sándor unokahúga, és énekesnőként a világ több országában is koncertezett. A „klasszikusok könnyedén” című maroshévízi előadásában, Kodály, Bartók, Erkel, Mozart, Puccini, Verdi, Strauss, Lehár csodálatos műveit adta… Tovább »

A világhálón itt olvasható: http://hirlap.marosheviz.info/szam/12evf-5szam.pdf A tartalomból: Urmánczy Nándor emléknapra készülődve Régi csillogásunk máig tartó emléke – Csíki András emlékére Kutyafogathajtó verseny Maroshévízen Beszélgetés az erdélyi labdarúgó legendával, Bölöni Lászlóval Ordás bukta- Sárig Csilla rovata Orosz-ukrán háború, ez már világháború Idődoboz (5.) „Uram, vedd az életemet, és te vezessed, mert én nem vagyok képes rá.”… Tovább »

Nemrég Dénes Géza tanár úrnak egy újabb verses kötete jelent meg. A kötet címe: „Életképek – emlékképek”. A nagyszerű verseket tartalmazó könyv előszavát Balázs Katalin írta, ugyanakkor a könyvben több festmény fényképe is szerepel mely festményeket Orbán Erika alkotta.

'21 okt
25

A tartalomból: Maroshévízi Magyar Művelődési Napok Hévíziek Hévízért Urmánczy Nándorra emlékeztünk Neves vendégek a Zsákhegyi temetőben A magyar napok margójára Covid 19 Tankirándulás Maroshévízen ARANY M O R Z S Á K A székely-magyar rovásírás emlékei 81. rész Léleksarok A hónap festménye Dénes Géza rovata Rántott káposzta csülökkel – Sárig Csilla rovata Röplabda Kemény oldal… Tovább »

'21 Sze
25

Maroshévízen 2021 szeptember 23-25 között Őszi Napok zajlottak. Főtámogatója ezen eseménynek a Maroshévízi Önkormányzat és Helyi Tanács. A rendezvénysorozatból az Ifjúsági Nap a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., az Operettissimo előadás a Hargita Megyei Tanács  támogatása által valósult meg. Főszervező: a Kemény János Elméleti Líceum Szülőbizottság Egyesülete, társszervezők pedig a Kemény János Elméleti Líceum, a  Maroshévízi… Tovább »

'20 aug
23

A maroshévízi Bánffy termál vízesés egyedi Romániában, míg Európában még egy ilyen van (Toscana mellett). Az említett vízesés 2015 előtt egy valóságos szeméttelep volt, habár 2007-tól majdnem évente beadvány volt leadva a helyi polgármesteri hivatalhoz ennek értékéről, felújítási ötleteket adva. 2013-ban védett területé nyilvánították, majd 2015-be ki takarították, korszerűsítették. A napokban egy újabb információs táblával… Tovább »

'19 nov
24

November 23-án Urmánczy és Jancsó elnevezésű rendezvényre került sor Maroshévízen, melyet a magyarországi Jancsó Alapítvány szervezett, valamint együttműködő partnerként a dr. Urmánczy Nándor Egyesület. Az ünnepség reggel 10 órakor kezdődött, amikor a jelenlévők meglátogatták a maroshévízi Urmánczy-kastélyt. Ezt követően 11 órakor a helyi Kemény János Elméleti Líceum dísztermeben ünnepi előadásokra került sor. Itt elsőként dr…. Tovább »

'19 okt
21

Maroshévízi Magyar Művelődési Napok      Október 17 és 20 között zajlottak le az idei Maroshévízi Magyar Művelődési Napok. Első nap az egyházé és a kultúráé volt. 17 órakor a helyi római katolikus templomban, ökumenikus igeliturgiára került sor melyet Madaras Mihály Attila tiszteletes úr és László Áron plébános úr végeztek, ezt követően Mihály Zoltán kitűnő orgona… Tovább »

'19 okt
13

VIII. Maroshévízi Magyar Művelődési Napok október 17-20   október 17 – Egyház és kultúra     17,00 Hivatalos megnyitó a Római Katolikus templomban, ökumenikus igeliturgia. Fellép Dr. Bartha Tibor orgonaművész 19,00 Előadás a Művelődési Házban: Ahogyan a víz tükrözi az arcot – Osonó Színházműhely előadása. Belépő díjmentes   október 18 – Kemény János Iskolanap – Napsugár… Tovább »