Boldogasszony Zarándokvonat érkezik: 20:37; indul: 20:42. (5 perc) Maroshévíz Megérkezés közben a vonaton kifelé kihangosított ének: Boldogasszony Anyánk… Gyakorlati tudnivaló: a közös ima és éneklés a szerelvény „S” (stúdió) kocsija és a mobil hang által lesz a vonaton kihangosítva, amely kb. középen helyezkedik el. A vonat közel hétszáz zarándoka és a peronon lévők is hallják… Tovább »

Május 4 és 10 között a maroshévízi római katolikus egyház testvéregyházától, Frankfurtból egy 12 fős csoport érkezett. A csoport a mára már szokásos bérmálkozási felkészítőre jöttek, kilenc bérmálkozó, két hitoktató és a csoport vezetője Klaus Dieter Then. A németországi vendégek az itt tartózkodásuk alatt gyönyörködhettek a Gyilkos-tó szépségeiben, de Maroshévízen ellátogattak a sípályára, a Kemény… Tovább »

Megjelent a Maroshévízi Hírlap áprilisi száma (https://hirlap.marosheviz.info/szam/14evf-4szam.pdf ). A tartalomból: A Magyar Költészet Napja Olykor, mint forrásból – A maroshévízi vers-napjára a Magyar Költészet Napja alkalmával Májusi előzetes „Szerettek az emberek és megbecsültek ezeket viszonoztam én is feléjük” 15 perc Szvinyuk Antal bácsival Itt a tavasz, nyakunkon a kampány Furcsa hozzáállás a háborúkhoz Bajkó István… Tovább »

A rövid kihagyás után a napokba újraindult a maroshévízi Urmánczy János cserkészcsapat. Amint Rokai János cserkész vezető elmondta, a napokban újraindult a cserkészek tevékenysége Maroshévízen. Az öregcserkészek Szabó Zsombor és Benedek Botond, jelenlétében, 20 új cserkész jelölt jelentkezett. A cserkészélet támogatója László Áron atya is, aki a hittantermet rendelkezésükre bocsájtotta, ahol bármikor tevékenykedhetnek. Sok sikert… Tovább »

Április 14-én a maroshévízi római katolikus templomban több alkalommal is keresztény énekektől csengett a templom. És itt nem a mise énekekre gondolok. Történt ugyanis, hogy a reggeli misén több nyikómalomfalvi katolikus vett részt a szentmisén. Mindez azért is mivel László Áron atya az említett faluból való, így egy busznyi falus társa jött el a Maros-parti… Tovább »

Minden év április11-én van a Magyar Költészet Napja. Maroshévízen 2008-tól (kivéve 2019-es évet) évente ez az esemény meg volt tartva. Ez évben 15 órakor kezdődött az esemény a helyi RMDSZ székházában. Az eredetileg egy és félórás – maximum két órára saccolt esemény több mind három óra után zárult be, és ennek az oka a szebbnél… Tovább »

Itt olvasható: (https://hirlap.marosheviz.info/szam/14evf-3szam.pdf) A tartalomból: Miniszterelnöki látogatás, az ablakomból nézve Március van. Tavasz van… szemét van Március 15 – Maroshévíz Kihelyezett konzuli nap A Felkelő Nap jelképe Mi lesz veled, Bánffy fürdő? Varga Erzsébet rovata: Mária Treben patikája A székely-magyar rovásírás emlékei – 106. rész Léleksarok Szabó Erzsébet: Kár hogy hamar mentél Varga Erzsébet: Március… Tovább »

     Sajnálatos módon nem tudunk sokat a hévízi lakosokról, akik az 1848-49-es harcokban részt vettek, csupán néhány nevet sorolhatunk fel: Urmánczy János, Urmánczy Kristóf, Oláh János, Kádár Jakab, Kádár József  honvéd huszár és későbbi topliczai közjegyző (1830-1897), Boros Ignác, Jákobi István, Ávéd Gergely, Ávéd János, Miklós Antal, Bíró Imre, Kelemen József, Dézsi Antal, Bajkó János,… Tovább »

'24 feb
26

Március hónap végén kihelyezett konzuli nap lesz Maroshévízen. Akiknek még nincsen meg a magyar állampolgárságuk és szeretnék, hogy meglegyen, vagy akik útlevelet szeretnének, jelentkezzenek az alábbi telefonszámon: 0744136068. Köszönjük szépen.

'24 feb
22

Megjelent a Maroshévízi Hírlap februári száma. https://hirlap.marosheviz.info/szam/14evf-2szam.pdf. A tartalomból: Vízesés Névjegykártyák Az Urmánczy Nándor Egyesület Magyarországon Méltó helyre került a hármas kőkereszt Így síeltünk mi SPORT: karate, röplabda. Pünkösdi zarándokvonat Vissza a természethez – Varga Erzsébet rovata A székely-magyar rovásírás emlékei – 105. rész Pest Megyei Közgyűlés képviselői Maroshévízen Bajkó István – A hónap festménye… Tovább »