'19 okt
21

Maroshévízi Magyar Művelődési Napok      Október 17 és 20 között zajlottak le az idei Maroshévízi Magyar Művelődési Napok. Első nap az egyházé és a kultúráé volt. 17 órakor a helyi római katolikus templomban, ökumenikus igeliturgiára került sor melyet Madaras Mihály Attila tiszteletes úr és László Áron plébános úr végeztek, ezt követően Mihály Zoltán kitűnő orgona… Tovább »

2003-ban alakult meg a Kemény János Alma Mater Egyesület. Az alapítás abból a szükségből született, hogy az iskola és a tanulók javára hasznos pályázati tevékenységet bonyolítsunk le. Alapító tagok voltak az iskola részéről tanárok (Hosszú Ágnes, Puskai Gyula, Séra Ilona, Mohácsek Ákos), tanítók (Újfalvi Anna, Rabya Edith), valamint a főkönyvelő és a titkár (Kacsó Csilla… Tovább »

Napvilágot látott a Maroshévízi Hírlap márciusi száma, a világhálón itt olvasható: http://hirlap.marosheviz.info/szam/8evf-3szam.pdf, nyomtatott formában a megszokott helyeken. A tartalomból: 2018-as választás Szünetelt a tanítás Bukásra vizsgázott a hivatal Alpesi sí Tűzoltói segély a Bajkó-pataki lakosoknak Március 15 most és… 1903-ban 1848-49 Maroshévízen Maroshévízi adomák (41.) – Dénes Géza rovata Az ENSZ is migránspárti Kötelező iskolázás… Tovább »

Kedves Gyerekek! Tisztelt Szülők! A 2017-2018 –as tanév szeptember 11-én, hétfőn kezdődik. • 8.00 órától ünnepi szentmise a római katolikus templomban • 9.30 órától tanévnyitó ünnepség, utána osztályfőnöki óra a Kemény János Elméleti Líceumban Szeretettel várunk minden gyereket az iskolába! Deme Gabriella

Megjelent a Maroshévízi Hírlap márciusi száma (http://hirlap.marosheviz.info/). A tartalomból: Egy újabb híd lebontását szeretnék Székely Szabadság Napja Könyvbemutató és közönségtalálkozó Tamás Gáborral Nemzeti Ünnep Maroshévízen Örökségünk a tánc Régi magyar álom az Olimpia szervezése A székely-magyar rovásírás története és emlékei Maroshévízi adomák Rólunk, magyarokról írták A kis törpe ikrek Áprilisi előzetes Egyházi anyakönyv Aranymondások SPORT… Tovább »

Szeptember 12, hétfő a 2016/2017-es tanév kezdete. Reggel 8 órától tanévnyitó szentmisével kezdünk a római katolikus templomban. 9,30–kor köszöntjük az új tanévet hivatalos megnyitóval a Kemény János Elméleti Líceum udvarán, ezután az osztályvezetők találkoznak az óvodásokkal, diákokkal. Deme Gabriella

Még 9 napig küldhető be a Szülőföldön magyarul program nevelési, oktatási, valamint tankönyv és taneszköz támogatás, illetve hallgatói támogatás igénylése. Az igénylések beküldési határideje április 24., a postai bélyegző dátuma szerint. Séra Ilona

'14 dec
17

Szeretettel meghívjuk a következő eseményeinkre! 2014.12.16, 17, 19-én, 10-13 óra: A Kemény János Elméleti Líceum előterében Karácsonyi vásár a gyerekek által előállított termékekből. 2014.12.17-én, 17 óra: Ahogyan a víz tükrözi az arcot – Stúdió előadás a Kemény János Elméleti Líceum dísztermében. Osonó színházműhely Sepsiszentgyörgy. Belépő ára tetszés szerint. 2014.12.18- án, 18 óra: A szeretet ünnepe… Tovább »

Május 24-én, pénteken tartotta a Kemény János Gimnázium szokásos évi kultúrműsorát. A városi Kultúrházban, többszáz néző, szülők, nagyszülők, más érdeklődők nagy tapssal jutalmazták az előadást, amelyben kicsiktől-nagyokig minden évfolyam képviselte magát. A közönség nagyra értékelte az iskolások előadását, a felkészítő pedagógusok munkáját. Az előadásra a belépés tetszőleges volt és közel 900 lej gyűlt össze a… Tovább »

'13 feb
12

„Településem múltja és jövője címmel” hirdet helytörténeti esszépályázatot középiskolások számára a 16 PATAK Egyesület, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács gyergyószéki szervezete és az Unikornis Diákkör, A pályázatokat bármely Gyergyó medencei (beleértve Maroshévíz és Borszék) középiskolában tanuló diák benyújthatja. A minimum három és maximum hat gépelt oldal (papírméret: A4-es, betűtípus: Times New Roman, betűméret: 12 pontos,… Tovább »