Itt olvasható: (https://hirlap.marosheviz.info/szam/14evf-3szam.pdf) A tartalomból: Miniszterelnöki látogatás, az ablakomból nézve Március van. Tavasz van… szemét van Március 15 – Maroshévíz Kihelyezett konzuli nap A Felkelő Nap jelképe Mi lesz veled, Bánffy fürdő? Varga Erzsébet rovata: Mária Treben patikája A székely-magyar rovásírás emlékei – 106. rész Léleksarok Szabó Erzsébet: Kár hogy hamar mentél Varga Erzsébet: Március… Tovább »

     Sajnálatos módon nem tudunk sokat a hévízi lakosokról, akik az 1848-49-es harcokban részt vettek, csupán néhány nevet sorolhatunk fel: Urmánczy János, Urmánczy Kristóf, Oláh János, Kádár Jakab, Kádár József  honvéd huszár és későbbi topliczai közjegyző (1830-1897), Boros Ignác, Jákobi István, Ávéd Gergely, Ávéd János, Miklós Antal, Bíró Imre, Kelemen József, Dézsi Antal, Bajkó János,… Tovább »

'24 feb
26

Március hónap végén kihelyezett konzuli nap lesz Maroshévízen. Akiknek még nincsen meg a magyar állampolgárságuk és szeretnék, hogy meglegyen, vagy akik útlevelet szeretnének, jelentkezzenek az alábbi telefonszámon: 0744136068. Köszönjük szépen.

'24 jan
21

Megjelent a Maroshévízi Hírlap januári száma (https://hirlap.marosheviz.info/szam/14evf-1szam.pdf ). A tartalomból: Tovább fogyatkozó magyarság Megérkezett a betlehemi láng Elhunyt Dr. Turgyán Tamás szószóló A Shodan S. E. 2023-as évi beszámolója Beadvány HÓ ÜNNEPE A székely-magyar rovásírás emlékei, 104. rész 153 éves a maroshévízi magyar oktatás (3). Zenét hallgatva alkot – beszélgetés Bajkó Istvánnal Léleksarok. Ki a… Tovább »

'23 nov
21

Megjelent a Maroshévízi Hírlap novemberi száma. A világhálón itt olvasható: http://hirlap.marosheviz.info/szam/13evf-11szam.pdf. A tartalomból: Maroshévízi Magyar Napok és egyebek margójára Előadás az Urmánczyakról Őrtűzgyújtás Áldás a szépkorúaknak Megemlékezés az 56-os szabadságharcra Parlamenti felszólalás Urmánczy ügyben Frankfurtiak Maroshévízen Röplabda Urmánczy Nándorra emlékeztek Ismétlődő történelem Karate Országos Nemzeti Karate Bajnokság Dryland Dédabisztra Kupa Magyar Nemzeti Névtér és kongresszus… Tovább »

'23 okt
18

Megjelent a Maroshévízi Hírlap októberi száma (http://hirlap.marosheviz.info/szam/13evf-10szam.pdf ). A tartalomból: 155 éve született Urmánczy Nándor Nektária Székelyföldi Mézverseny Az aradi vértanúkra emlékeztünk Honfoglalás? Első király? Államalapítás? Röplabda Karate 10 éve avatták újra fel az Urmánczy Emlékpadot III. Őszi Napok Hódit a JÉGVIHAR Mozgalom A székely-magyar rovásírás emlékei 102. rész Gica Barbu Emléktorna Léleksarok Csikós tokány-… Tovább »

'23 Sze
11

Újból megkezdődött egy újabb tanév. Ez évben is a dr. Urmánczy Nándor Egyesület azoknak a diákoknak, akik a hévízi Kemény János Elméleti Líceum első osztályába iratkoztak tanfelszereléseket adott a diákoknak. A csomagokba voltak vonalas és kockás fűzetek, rajztömbök, tolltartók, színes ceruzák, ollók, vonalzók, radírok, hegyezők, ragasztók, színes papírok stb. Az egyesület 2011-től minden évben iskolakezdéskor… Tovább »

Megjelent a Maroshévízi Hírlap júniusi száma. A világhálón itt olvasható: http://hirlap.marosheviz.info/szam/13evf-6szam.pdf A tartalomból: Tizedik alkalommal állt meg a zarándokvonat Magyar hősök napja Pünkösdi zarándoklat Urmánczy sírjánál Németh Szilárd kormánybiztos Maroshévízen „A művészetben szép és csúf nincs.” – Beszélgetés Pál István művésszel. Karate Labdarúgás Léleksarok A székely-magyar rovásírás emlékei  99. rész Zsákhegyi Katonai Temető rövid története… Tovább »

'19 okt
21

Maroshévízi Magyar Művelődési Napok      Október 17 és 20 között zajlottak le az idei Maroshévízi Magyar Művelődési Napok. Első nap az egyházé és a kultúráé volt. 17 órakor a helyi római katolikus templomban, ökumenikus igeliturgiára került sor melyet Madaras Mihály Attila tiszteletes úr és László Áron plébános úr végeztek, ezt követően Mihály Zoltán kitűnő orgona… Tovább »

2003-ban alakult meg a Kemény János Alma Mater Egyesület. Az alapítás abból a szükségből született, hogy az iskola és a tanulók javára hasznos pályázati tevékenységet bonyolítsunk le. Alapító tagok voltak az iskola részéről tanárok (Hosszú Ágnes, Puskai Gyula, Séra Ilona, Mohácsek Ákos), tanítók (Újfalvi Anna, Rabya Edith), valamint a főkönyvelő és a titkár (Kacsó Csilla… Tovább »