A maroshévízi Dr. Urmánczy Nándor Egyesület nemrég Urmánczy Nándor Díjat adományozott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes úrnak. A díjátadás után egyik televízió stábja azt kérdezte a miniszterelnök-helyettes úrtól, hogy e díj átadása mit idéz fel benne. „ez a díj megerősít abba a szolgálatban, hogy ami nekem személyes életcélom volt a nemzetnek a közjogi egyesítése, hogy az a… Tovább »

A Tiszteletes Úr és Tiszteletes Asszony által szervezett táborok mostanára igazi hagyománnyá váltak a maroshévízi református ifjúsági csoport tagjainak számára. Világos volt, hogy ebben az évben sem maradhatott el a kirándulással, közös játékokkal és csupa jókedvvel tarkított táborozás. Idén Kalotaszeg, Románia egyik legszebb tájegysége szolgált az utazás céljául. Az első napon a Mákófalvára vezető utunk… Tovább »

Kiránduláson vettünk részt a Maroshévízi Református Egyházközség szervezésében július 2-án és 3-án; az útirány Észak-Erdély és Máramaros volt. Első állomás a dési református templomnál volt, ami egy építészeti, művészeti csoda. 1453-ban kezdték el építeni, és Szent István tiszteletére szentelték fel. Csúcsíves részleteivel a magyar gótika remekműve. A történelem többször is megtépázta: rombolta tatár, török, többször… Tovább »

A tartalomból: Magyar hősök emléknapja Ez a fránya háború Urmánczy Nándor-emléknapra készülődve Könyvújdonság Természetkedvelők Boldogasszony zarándokvonat „Klasszikusok könnyedén” niedermüller péter rasszista nyilatkozataira Beszámoló az V. Maroshévízi Református Családnapokról „Uram, vedd az életemet, és te vezessed, mert én nem vagyok képes rá.” Beszélgetés a maroshévízi Bartha Zsolt Andrással (befejező rész) Rákosi Károly labdarugót faggattuk. Léleksarok A… Tovább »

2022 június 18-19-én került sor az V. Maroshévízi Református Családnapokra. Az előző családnapok sikerének köszönhetően türelmetlenül és kíváncsian várta a családok minden tagja, hogy újra találkozhassunk és együtt lehessünk. Szombaton a református parókia udvarán zajlottak a tevékenységek. Az esemény áhítattal kezdődött, melyet Madaras Attila- Mihály helybéli lelkész tartott. Felhívta  a figyelmünket arra, hogy minden családban… Tovább »

Nemrég a maroshévízi Izabella vendéglőben klasszikus zenei beavató előadásra került sor. Felléptek: Benedekffy Katalin énekművész, Kiss Lehel zongora, míg a műsort Sólyom Gabriella vezette. Benedekffy Katalin művésznő Kányádi Sándor unokahúga, és énekesnőként a világ több országában is koncertezett. A „klasszikusok könnyedén” című maroshévízi előadásában, Kodály, Bartók, Erkel, Mozart, Puccini, Verdi, Strauss, Lehár csodálatos műveit adta… Tovább »

Május 29-én volt a Magyar Hősök Emléknapja. Ez évben is megemlékeztünk a maroshévízi Zsákhegyi Katonai Temetőben a hőseinkről. Vasárnap 15 órakor néma megemlékezés keretén belül zajlott le a megemlékezés azokért, akik életüket adták a haza megvédéséért. Elsőként koszorút helyezett el Dr. Sáska Zoltán Attila, a Magyarország Bukaresti Nagykövetség részéről, majd a helyi RMDSz és a… Tovább »

Minden év május utolsó vasárnapján van a Magyar Hősök Emléknapja. Ez évben is megemlékezünk a maroshévízi Zsákhegyi Katonai Temetőben a hőseinkről. Akik tehetik, 15 órára jöjjenek ki a temetőbe egy rövid megemlékező tiszteletadásra azokért, akik életüket áldozták a haza megvédéséért.  

Ez évben is meg fog állni Maroshévízen a Boldogasszony zarándokvonat. Ezért június 2-án 20 óra 51 perckor (ha nem késik), legyünk minél többen az állomáson, hogy fogadhassuk a zarándokokat.

A világhálón itt olvasható: http://hirlap.marosheviz.info/szam/12evf-5szam.pdf A tartalomból: Urmánczy Nándor emléknapra készülődve Régi csillogásunk máig tartó emléke – Csíki András emlékére Kutyafogathajtó verseny Maroshévízen Beszélgetés az erdélyi labdarúgó legendával, Bölöni Lászlóval Ordás bukta- Sárig Csilla rovata Orosz-ukrán háború, ez már világháború Idődoboz (5.) „Uram, vedd az életemet, és te vezessed, mert én nem vagyok képes rá.”… Tovább »