'21 Sze
15

2021. szeptember 3. és 5. között, Hargita Megye Tanácsának támogatásával és a Maroshévízi Református Egyházközség szervezésében lett megtartva a II. Házas Hétvége Koltón. Szeptember 3-án, pénteken a Házasok klubjának 10 fős lelkes csapata útnak indult Koltóra felfedezni azokat a tájakat, ahol Petőfi Sándor és Szendrey Júlia szerelme kiteljesedett. Házsashétvégének tökéletes volt ez az úti cél…. Tovább »

'21 Sze
15

2011-től a dr. Urmánczy Nándor Egyesület minden évben tanfelszereléseket ad azoknak a diákoknak aki a Kemény János Elméleti Líceumba kezdik meg iskolai éveiket. Ez év sem volt kivétel, hisz idén is a 12 kezdős vehetett át csomagot. Ugyancsak ilyen csomagokban részesültek a salamási magyar első osztályosok is. Kívánunk nekik jó tanulást.

'21 aug
30

Nemrég a helyi sípálya mellet bob pályát avattak, így településünk egyik legkeresettebb helye egy újabb létesítménnyel bővült. Így a két sípálya mellett, mára már wellness fürdő, sportpálya, lovarda és a nem régtől bobpálya is csalogatja a helyi lakosokat és a turistákat. A bobpálya a maga közel 2 kilométeres hosszával jelenleg Románia leghosszabb ilyen jellegű pályája…. Tovább »

'21 aug
26

Megjelent a Maroshévízi Hírlap augusztusi száma (http://hirlap.marosheviz.info/szam/11evf-8szam.pdf). A tartalomból: Felső-Maros menti Református Ifjúsági Tábor Székely Góbék – Pittyes Kettes és Gyufa – vagy … Nyári fesztiválok, koncertek Történészek Maroshévízen 50 éves kortárstalálkozó Ivóvízforrásaink ARANY M O R Z S Á K „Pityu, a borbély” A székely-magyar rovásírás emlékei 78. rész A hónap festménye Dénes Géza… Tovább »

Ahogy minden évben, az idén is megszervezésre került a  Felsőmarosmenti Református Ifjúsági Tábor, de ezúttal némi különbséggel: a kátésok csatlakozásával bővült csoportunk, így vágtunk neki az előttünk álló kalandoknak, július 7-én, reggel fél 8 órakor. Minden tag számára egy teljesen új élmény vette kezdetét, hisz Nagyszebenben a tiszteletes úron és feleségén kívül még senki sem… Tovább »

Megjelent a Maroshévízi Hírlap júliusi száma ( http://hirlap.marosheviz.info/szam/11evf-7szam.pdf ). A tartalomból: Családnapok Maroshévízen Drágulás és fizetéscsökkenések Maroshévízi piac Roma-harc Maroshévízen Táborosok településünkön Székely Góbék – Pittyes Kettes és Gyufa – vagy ……. Labdarúgó Európa Bajnokság Az UEFA is politizál ARANY M O R Z S Á K A székely-magyar rovásírás emlékei 78. rész Dénes Géza… Tovább »

Hargita Megye Tanácsa valamint Madaras Mihály református lelkész és  kedves felesége, Melinda jóvoltából már  4. alkalommal kerültek megrendezésre a Maroshévízi Református Családnapok. Az előző évek sikeres rendezvényei után, gyerek és felnőtt egyaránt nagyon várta ezeket a napokat. És nem csalódtunk! A program nagyon változatos, minden korosztályt kielégítő, szórakoztató volt. Az esemény szombaton,  július  3-án  vette… Tovább »

Megjelent a Maroshévízi Hírlap júniusi száma. A tartalomból: Székely Góbék – Pittyes Kettes és Gyufa – vagy ……. Vigyázat! Medvék, viperák… Magyar Hősök Napja Nemzeti Összetartozás Napja 70 éves kortárstalálkozó Maroshévízen Népi megfigyelések – hiedelmek Péter Árpád életútja, a szabadságért folytatott harca (3.) Kemény oldal Loksa Gábor verse ARANY M O R Z S Á… Tovább »

Október 9-én lesz megtartva a XIV. dr. Urmánczy Nándor Emléknap.  Ez alkalommal felmerült az a kérdés, hogy milyen előadást láthassanak a maroshévízi érdeklődők. Eddig már többen is jöttek javaslatokkal, de mi úgy gondoltuk, hogy megkérdezzük olvasóinkat is, hogy kit szeretnének szívesen látni az ingyenes műsoron. Kérjük, javaslataikat jelezzék és a legtöbb „szavazatot” elért együttes fog… Tovább »

Június 4-e a Nemzeti Összetartozás Napja. Ez évben is a helyi római katolikus templomban 17 órától szentmise keretén belül volt megemlékezés, mely alkalommal László Áron plébános úr röviden beszámolt a 101 éve aláírt diktátumról. 17 óra 32 perckor megkondultak a templom harangjai, emlékeztetve a szomorú diktátumra és következményeire. Ezt követően mécsesek lángjai gyúltak meg jelképezve… Tovább »