'16 feb
24

Március 10-e a Székely Szabadság Napja. Ez évben is a Maroshévízi (székely) Települési Tanács, közösen a Gyergyószéki Székely Tanáccsal jelen lesz a Marosvásárhelyen, tartandó megemlékezésen. E végett ez évben is busz indul Maroshévízről. Érdeklődni lehet az alábbi telefonszámon: 0741082835.

'16 feb
22

A dr. Urmánczy Nándor Egyesület kézműves kört indít. A körre bárki feliratkozhat korhatár nélkül. Az itt készített tárgyakat jótékony célokra fogják fordítani. Érdeklődni 0744136068-as telefonszámon lehet.

'16 feb
17

Ez évben is meg fog állni településünkön a Boldogasszony Zarándokvonat. Nemrég tájékoztatott Budai László, a zarándokvonat szervezője, hogy ez évben május 12-én, (csütörtökön) 21 óra 25 perkor fog érkezni a vonat (ha nem késik) és 15 percet fog az állomáson állni.

'16 feb
17

Maroshévízen a Kemény János Gimnázium keretén belül már több éve működik a Szent Péter és Szent Pál napközi otthon, mely délutáni oktatást foglal magába, így déli 12 és 18 óra között több diák itt készíti el a ház feladatait, itt tanulja meg a feladott leckéit. A maroshévízi székhelyű dr. Urmánczy Nándor Egyesület ez év februárjától… Tovább »

'16 feb
10

Borszékon zajlott le a hagyományos Lőrincz Pál Kupa, alpesi síverseny. A maroshévízi sportolók közül jó eredményeket értek el az alábbi sportolók: a 2002-2003-ban születettek korcsoportjában Karácsonyi Karina 2, a 2004-2005-ös korcsoportban Valter Rebeka szintén 2. lett, míg az ifjúsági csoportban Valter Richárd első és Hámos Hunor második lett.

Brassó Pojánán zajlott le nemrég egy színvonalas alpesi síverseny. A maroshévízi sportolók közül Hámos Roxána és Valter Rebeka korcsoportjaikban 4. helyezéseket értek el.

Január 29-31 között Tahitótfalún tartották meg a 6. Kárpát-medencei böllértalálkozót. Az eseményre a maroshévízi székhelyű Urmánczy Nándor Egyesület is hivatalos volt, hisz a szervező Jancsó Alapítvánnyal évek óta jó kapcsolatokat ápolnak. A színvonalas eseményre több Magyarországon lakó, de Maroshévízen született lakos is elment, így Galambokról, Tátról, Pusztaföldvárról, Csobánkáról is voltak hévíziek az eseményen

A napokban zajlott le Szovátán a Bogdán Kupával díjazott alpesi síverseny. Maroshévízi eredmények: a 2002-2003-ban születettek korcsoportjában Karácsonyi Karina 2. míg a felnőtt korcsoportban Karácsonyi Sándor szintén másodiknak ért célba.