A maroshévízi Urmánczy fürdőben a szezon június 2-án kezdődik, Pünkösd hétfőn is nyitva van. Az árak változatlanok, az előszezonban az egész napos belépő 10 lej, a nyugdíjas és diákigazolvánnyal, illetve zárás előtt két órával igényelhető kedvezményes belépő 8 lej, az 1-6 éves gyermekeknek és szervezett csoportok részére a jegy ára 6 lej. A belépővel a… Tovább »

Június 1-én, 20 óra 20 perckor fog áthaladni a Boldogasszony Zarándok vonat a maroshévízi állomáson. A terv szerint idén nem áll meg, csak ha kereszteződni kell más vonattal, de viszont június 4-én 11 óra 47 perckor a vonat meg áll a maroshévízi állomáson és 5 percet fog állni.

Ma, május 28-án a Magyar Hősök Napja van. Maroshévízen 2007-től , ezen a napon, minden évben megemlékszünk hőseinkről. Ez év sem volt másképp hisz a Zsákhegyi Katonai Temetőben koszorúzásra került sor. Ez alkalommal a Székesfehérvári Hagyományőrző Honvédek is lerótták kegyeletüket a hősök előtt, az itt eltemetett székesfehérvári hősök előtt.

Május 27-én, Gyergyóditróban zajlott le az A kategóriás országos asztaltenisz verseny, melyre több településről, 100 sportoló nevezett be. Íme a maroshévízi sportolók eredményei: Nyitott korcsoportban 27 versenyző közül: Barabás Sándor 5, Fazakas Attila 11, Colcer Nicolaea12. Haladó korcsoportban 42 versenyző közül: Balla Péter 5, Iliescu Lucian 9, Cotfas Gabriel 10, Campean Zoltán 15, Eigel Csaba… Tovább »

Ma, május 27-én, Tusnádon volt megtartva a Tusnád Kupával díjazott karate verseny melyre 12 csapat, 160 versenyzője iratkozott be. A maroshévízi Shodan SE csapat karatékái a következő eredményeket érték el: Bájas Eduárd a 9 éves korcsoportban 3. helyen végzett katában és kumitéban is, Citiriga Razvan szintén a 9 évesek korcsoportjába 2. lett a katában és… Tovább »

Egy újabb tanév végére érkeztünk, egy újabb ballagás. Lássuk Maroshévízen hány XII. osztályos végzett, lássuk a számokat. A Kemény János Gimnáziumban 16 diák végzett, ezek közül 9 a lány és 7 a fiú. A Mihai Eminescu Kollégiumban összesen 118 diák végzett ezek közül 70 a lány és 48 a fiu. Ugyanitt 12 magyar diák is… Tovább »

Megjelent a Maroshévízi Hírlap májusi lapszáma, nyomtatott és elektronikus változatban is (http://hirlap.marosheviz.info/). A tartalomból: Siker, kudarc, honvágy, Nagy Mária Gyergyóremetéről a nagyvilágon keresztül Magyarországig (2) VI. Maroshévízi Magyar Művelődési Napok A hivatal, az igazság szolgálatában. Beszélgetés Vancu Almasan Vasile volt titkárral Európa védőbástyája A turbános indiai fizika tanár Anyák napja SPORT Kemény oldal Reklámok, apróhirdetések

A Gyergyó-Maroshévíz körzeti asztalitenisz bajnokságban: Maroshévízi PC 2016 – Ditrói Old Boys 7-3 (Balla 3, Eigel 2, Málnási 1, Balla/Málnási 1). Csomafalvi Délhegy – Maroshévízi PC 2016 2-8 (Eigel 3, Balla 3, Málnási 1, Málnási/Balla 1). Gyergyószentmiklósi Tic Tac Boys – Maroshévízi PC 2016 6-4 (Campean 1, Balla 1, Eigel 1, Balla/Campean 1).

A maroshévízi PRO Maros labdarugó csapata a rövid történelme során első alkalommal lett Hargita megye bajnoka. A teltházas mérkőzésen annak ellenére, hogy 1-0 as vereséget szenvedett a Csíkszeredai FC II. csapatától a hévíziek így is megyei bajnokok lehettek, így első alkalommal foghatták meg a bajnoki serleget. Egy kis rövid visszatekintő a csapat történetében: 2012-ben Vlad… Tovább »

Ma a megyei bajnokság keretén belül: Maroshévízi PRO Maros – Csíkszeredai FC II 0-1 (0-0). A maroshévízi csapat megyei bajnok.