Még lehet iratkozni a Gyergyószentmiklóson augusztus 5-10 között tartandó diák vezetőképző táborra. Érdeklődni, iratkozni a 0744136068-as telefonszámon vagy a drurmanczynandoregyesulet@marosheviz.info címen lehet

Az Országút Társulat Hadifogoly-emlékek címmel pályázatot hirdet. A XX. század egyik nagy csapása a magyarságra a világháborúkat követő hadifogság. Százezrek szenvedték el, katonák és civilek (malenkij robot). Minden hadifogoly emlékei egyediek. Egynek története, elbeszélése a másikét nem helyettesítheti. Ezek összegyűjtése a pályázat célja (természetszerűleg a határon túli magyarságéi is). Várunk tehát minden magyar hadifogoly visszaemlékezést,… Tovább »

Az idei Maroshévízi Városnapokon részt vesznek testvérvárosaink képviselői is. A XV.kerület küldöttségét Hajdu László polgármester úr, Marcali város küldöttségét Sütő László polgármester úr vezeti. A delegációk részt vesznek a tiszteletükre rendezett fogadáson, a Városnapok megnyitóján péntek este 19:40-kor. Ezt megelőzően aznap 16:45-től egy marosvásárhelyi magyar együttes, a Stone Hill koncertezik, azt követően a Csillagszem táncegyüttesünk… Tovább »

Maroshévíz és környéke jeles személyiségének, Dr. Urmánczy Nándor életének és tevékenységének népszerűsítése egyesületünk alapszabályzatának egyik fontos szempontja. E célból néhány éve vetélkedőket szervezünk az iskolák tanulói körében. Borszék, Csutakfalva, Remete, Ditró, Alfalu és Csomafalva után júniusban az Orotvai Általános Iskolánál került sor a vetélkedőre, amelyiknek megszervezője Csibi Erika történelem- és földrajz szakos tanárnő volt. Öt… Tovább »

Befejeződött az asztaliteniszezők amatőr regionális bajnokságának mérkőzéssorozata. A Maros-völgyi csapatok bajnokságát a gyergyószentmiklósi Tic Tac Boys nyerte, a második helyet a hodosi Maros szerezte meg, a harmadik a salamási Demarco csapata lett, míg a negyedik a maroshévízi PC 2016 lett. Íme az utolsó forduló eredményei: Tic Tac Boys–PC 2016 8–2, Délhegy–Demarco 3–7, Old Boys–Pro 7–3…. Tovább »

Szúcsáván zajlott le az országos A kategóriás asztalitenisz verseny ahol a 24 versenyzőből Barabás Sándor a 9. helyen végzett, míg Balla Péter az 54 versenyző közül a 20 helyezést érte el Dédán az országos A kategóriás asztali tenisz versenyen az open versenyen Fazakas Attila 17. míg Barabás Sándor 32. lett 40 jelenlevő versenyző közül. Az… Tovább »

Július 9-10 között az Izabella vendéglő megszervezi az Első Maroshévízi Gasztronómiai Napokat. Első nap a román és magyar hagyományos ételeket, lehet megkóstolni, míg másnap több európai ország hagyományos ételeit is kínálják a szervezők. E napokon jelen lesz Hargita megye nea Marin konyha főnöke is.

A napokban egy felvidéki csoport látogatta meg Maroshévízet. A közel 50 Dunaszerdahelyről érkezett vendég első alkalommal járt Erdélybe, így több településen is megálltak, gyönyörködtek a tájakba, a nevezetességekben. Maroshévízen július 2-án tartózkodtak és rövid látogatásuk során a település nevezetességeit, láthatták ugyanakkor a város rövid történetét is, megtudhatták. A római katolikus templom udvarán meglátogatták az Urmánczy… Tovább »

A XIX. században Erdély szerte divat volt fedeles hidakat építeni, ezeknek tetejük és oldaluk volt. Mára csupán három ilyen híd maradt meg Erdélyben és mindenik turisztikai látványosságnak számit. Ez évben a Hargita megyei Kiskadacs településen levő fedeles hidat szeretnék felújítani. Maroshévízen egy ilyen hidat az Urmánczy család épített 1869-ben a Mag-len negyedbe. Sajnos az évek… Tovább »