'13 feb
28

Folyó év február 28-án a soros helyi tanácsülésen elfogadtuk a 2013-as év kulturális, vallási és sport rendezvények programját. Az eredetileg 12 kulturális és vallási rendezvény mellé az RMDSz frakció javasolta a magyar kulturális rendezvények beiktatását az évi naptárba. Nagy megelégedésünkre semmi ellenkezést nem mutattak a román pártok képviselői és egyhangúlag beiktatták a már rég esedékes… Tovább »

'13 feb
28

Közel egy órája távozott az élők soraiból SZABÓ ÁRPÁD a Maroshévízi „VÍG” színtársulat rendezője. Egy újabb igazi magyar embert veszített el közösségünk, aki több évtizeden át az említett színtársulat színésze majd 1986-1994 közötti években rendezője volt. Ez év januárjában újból megalakította a színtársulatot és minden vágya az volt, hogy a magyarságnak ismét legyen egy színtársulata…. Tovább »

'13 feb
27

Ma zajlott le Borszékon, a Gyergyó Kupa alpesi síverseny. A maroshévízi sportolók közül csapán Kiss Tímea szerzett érmet. Ő az 1999-2000-ben született korcsoportban az első helyen végzett.

'13 feb
27

Maroshévíz testvértelepülésén, Marcali városházára a múlt héttől ki lett tűzve a székely zászló. A testvértelepülés így vállal szolidaritást a székelyföldi magyar és székely szimbólumok szabadon való használatával. A Budapest XV. kerületi testvérvárosi hivatalnál a mai gyűlésen döntenek a székely zászló kitűzéséről. A beadványt László Tamás polgármester nyújtotta be a testülethez megtárgyalás végett.

'13 feb
27

Tegnap és tegnap előtt zajlott le Maroshévízen az V. Kelemen Kupa elnevezésű alpesi síverseny melyre 72 sportoló nevezett be. Íme az eredmények. Gyermek korcsoport, lányok: 1. Tóth Krisztina – Csíkszereda, 2. Kiss Tímea – Maroshévíz, 3. Kémenes Noémi – Gyergyószentmiklós. Fiúk. 1. Zöld Róbert – Gyergyószentmiklós, 2. Molnár Erik – Csíkszereda, 3. Simon Sebastian –… Tovább »

'13 feb
26

Holnap, február 27-én, 14 órai kezdettel iskolánkban könyvbemutató zajlik. Ezúttal Bözödi György: Székely bánja című alkotás kerül bemutatásra. E mű egyike a Székely Könyvtár című, 100 kötetesre tervezett könyvsorozatnak. Szeretettel várunk mindenkit, Üdvözlettel, szervezők: “Apáczai Csere János” Pedagógusok Háza Kemény János Elméleti Líceum

'13 feb
25

Megjelent a Maroshévízi Hírlap februári száma.

'13 feb
25

Február 21-23 között a maroshévízi székhelyű Dr. Urmánczy Nándor Egyesület vezetősége egy budapesti meghívásnak tett eleget. Ez alkalommal az egyesület képviselői találkoztak a Budapest XV. kerületi (testvérváros) Hét Galamb Egyesület vezetőivel, a Jancsó Benedek Alapítvány vezetőivel, majd pénteken február 22.-én a parlamentbe voltak. Ez alkalommal Czirják Károly az egyesület elnöke, Kövér László házelnök Úrnak átadta… Tovább »

'13 feb
23

Ma zajlott le Borszékon az immár hagyományos „Lőrinc Pál” elnevezésű alpesi sí emlékverseny. A maroshévízi sportolók az alábbi eredményeket érték el. 1-2 osztályos korcsoport: Walter Rebeka II. hely, 7-8 osztályos korcsoportban: Kis Tímea I hely és Walter Richárd I hely. 9-12. osztályosok korcsoportja: Karácsony Renáta II. hely. A 45-50 éves korcsoportban a maroshévízi Karácsony Sándor… Tovább »

'13 feb
22

Tegnap településünk testvérvárosában Marcaliba testületi gyűlés volt. A gyűlésen határozatot fogadtak el, hogy e hónaptól Marcali egyik legszebb szőlőhegyi részén egy utcát Maroshévíz utcának neveznek el.