Május 29 és június 2 között lesz megtartva a maroshévízi „Bűvös erdő” óvoda napjai: Programban: május 29, 10 órától a vendégek fogadása, 10,30-tól beszédek, 10,45 zenés műsorok az óvodások előadásaiban, 11,30 óvodák és kiállítások látogatása, 12 órától kerek asztal beszélgetések. Május 30, megyeközi tanácskozások. Május 31, „Kicsik vagyunk, de ügyesek”, csoportonkénti tevékenységek. Június 1, „Lizuca… Tovább »

Hétfőn, május 28-án nyílik meg a Miron Cristea utcában a megye első „orvosi központ-ja”. Ez Erdélyben a második legmodernebb központ lesz, ahol egyelőre 8 asszisztens és 21 orvos fog dolgozni. A hivatalos megnyitóra június 2-án kerül sor, amikor jelen lesz Hargita és Maros megyék prefektusai és más politikusok is.

Ma egy 16 főből álló tanár csoport érkezett településünkre a Budapest XV. kerületből (testvérváros). A négy napos itt tartózkodásuk alatt megismerhetik Maroshévízet és környékét, ugyanakkor ellátogatnak a megyénk több történelmi és turisztikai nevezetesebb helyeire is.

Székelykereszturon zajlott le a FUDOSIN kupával díjazott karate verseny több mint 130 karateka részvételével. A maroshévízi Shodan S. K. Böjthe Attila és Böjthe László 3 Dan-os mesterek edzette csapat eredményei: 5 éves korosztály: Böjthe Endre I hely kata és III. kumite, 7 évesek: Böjthe Szilárd I katában és kumiteban is, 8 évesek: Patka Roberta I… Tovább »

A 13795 szavazó joggal rendelkező polgár közül a 9 szavazóközpontban levő urnák elé 5100-an járultak, vagyis 36,97%. IGEN-re 796 és NEM-re 4270-en adták voksukat, míg 35 szavazat érvénytelen volt. Íme negyedenként: 8-as számú iskola (54-es szavazó körzet), 1993 szavazási joggal rendelkező közül 781-en voltak jelen, IGEN 130 szavazat, NEM 648 (ez 82,97% és 3 szavazat… Tovább »

A maroshévízi református egyház testvéri kapcsolatot tart fent a hollandiai Hengello és Goirle települések református egyházaival. Ma egy Goirlei küldöttség érkezett városunkba és nem üres kézzel jöttek, hisz több élelmiszert hoztak a helyi „szeretet konyha” részére valamit a városi kórháznak konyhai felszereléseket.

Immár 12. alkalommal volt kiírva a gyergyószentmiklósi „Tavaszi Futóverseny”, melyre 86 sportkedvelő iratkozott be. Íme a hévíziek eredményei: Portik Ionuţ a 11-12 éves korcsoportban első, míg Georgescu Bogdan, a 3. helyen végeztek. A 15-16 éves korcsoportban Toma Ioan Cătălin a 3. helyen végzett. A legtávolabbról érkezett és egyben a legöregebb versenyző a 73 éves gyulafehérvári… Tovább »

A maroshévízi Shodan S. E. sportolói, Böjthe Attila és Böjthe László 3 Dan-os mesterek kíséretében résztvettek a Kovásznán megtartott Master Kupán. Íme a karatékák eredményei (kumite): Böjthe Renáta I hely 8-9 éves, +30 kg korcsoportban; Tőkés István II. hely a 10-11éves, -35 kg-os csoportban; harmadik helyezést értek el: Tőkés László 10-11 éves, +35 kg-os csoportba;… Tovább »

Pénteken, május 18-án a helyi Kulturális Központ szervezésében kulturális napra kerül sor. A programban: 10 órától: kerek asztal beszélgetések „Maroshévízi hagyományok és vallás” címen. 13 órától: Maroshévízi és környékbeli művészek fóruma. Témák: – a városi kultúrélet fellendítése és ennek szerepe a közösség fejlődésében, – együttműködés a kulturális fejlődés érdekében. 16 órától festménykiáltás. A rendezvények a… Tovább »

A napokban megnyílt a Bánffy fürdő, ahol hétfőn, szerdán, csütörtökön, szombaton és vasárnap 9 és 19 óra között lehet fürödni, míg kedden és pénteken 11 és 19 óra között. A belépő 5 lej felnőtteknek és 2 lej gyermekeknek. Sajnos az Urmánczy fürdő nem nyitotta meg kapuit, és ahogyan kinéz az idén is zárva lesz. E… Tovább »