'12 okt
30

Október 27-én egy olyan foci tornára került sor melyen az eredmények nem számítottak, hanem a tiszta foci, a barátság, a jó hangulat, sportszerűség. A rendezvény Gyergyószárhegyen zajlott le és a Gyergyószentmiklósi Freeaffair Sport Egyesület szervezte „Fair Play Barátok” címen. A tornán hét csapat vett részt: a magyarországi Ocsa városából a „Székelylapú Baráti Társaság” csapata, a… Tovább »

'12 okt
29

Megkezdődött az országos fiú nagyifjúsági röplabda bajnokság. A maroshévízi csapat az első két fordulóban elért eredményei: Nagyváradi ISK – Maroshévízi ISK 3-1 és Maroshévízi ISK – Zilahi ISK 0-3.

'12 okt
29

A megyei bajnokság legutóbbi fordulójában: Parajdi S.E. – Maroshévízi Tudomány 1-1 (0-1). A hévízi csapat góllövője Újlaki Alex (22.).

'12 okt
29

Maroshévízen is egy szokatlanul nagyobb sütőtöknek örvendhet a Fehérvári család. A minap a Zsákhegy negyedi portájukra kopogtattunk be és meggyőződhettünk a valamivel több mint 35 kilogrammot nyomó sütőtök létezésének. Amint a házaspár elmondta magyarországi magból lett a termés és habár még voltak tökök csak ez az egynek a súlya lett 35 kilogrammos.

'12 okt
29

A napokban tért haza a maroshévízi Rapsodia Calimanilor Néptánccsoport Franciaországból. A néptánccsoport melyben magyarok is vannak egy 10 napos turnén vett részt Lyon városában és környékén. A meghívás nem szokatlan hisz az elmúlt években még tettek eleget franciaországi meghívásoknak.

'12 okt
28

Megjelent a Maroshévízi Hírlap októberi száma. Benne: Egyházi szemle, a Kemény János Gimnázium oldala, sport, hírek, novemberi előzetes és sok más érdekes cikk. Elektronikus formátumba az alábbi címen olvasható: http://hirlap.marosheviz.info

'12 okt
23

Ma a római katolikus templom esti miséjére menjünk el minél többen, hisz e nap ünnepeljük az 1956-os szabadságharc kezdetét és imádkozzunk a forradalom hőseiért, a maroshévízi és környékbeli áldozatokért. Maroshévízen ez alkalommal 10 lakost, míg a környékbeli településeken még 9 lakost tartóztattak le, hurcoltak meg.

'12 okt
23

Minden valószínűség szerint november 28-án az aradi Kamara Színházzal együttműködő Erdélyi Kabaré Színház előadást tart városunkban Magyarország szerellek című műsorával. Az előadók ismert hazai és magyarországi színészek és humoristák. Sajnos a gyergyói és csíkszeredai színházak, különböző technikai, illetve műsorszervezési problémák miatt nem vállaltak sem októberre, sem novemberre előadást . (Infó: Mohácsek Ákos)

'12 okt
23

A Megyei Labdarúgó Bajnokság 9. fordulójában Maroshévízi tudomány – Székelyudvarhelyi Roseal 3-0 (1-0). Góllövők: Valla István (2) és Ioan Soare.

'12 okt
23

November 28.-án, szerdán, az Aradi Kamaraszínház keretén belül megalakult „Erdély Magyar Színház” kabaré műsorral lép fel a Maroshévízi Művelődési Ház színház termében. A 19 órától kezdődő előadáson Magyarország és Románia legismertebb komikusai lépnek fel, köztük Nádas György, Maksa Zoltán, Aradi Tibor és mások. A belépők ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 9 lej.