'12 jan
31

Miután a múlt évben két alkalommal is Borszéken koncertezett Tamás Gábor ez évben április 25-én a maroshévízi kultúrházban fog fellépni. A jegyek ára 20 lej. (Infó: Viorica Lazăr)

'12 jan
29

A ma reggeli nagy hideg miatt országszerte több hajléktalant kísértek be hajléktalanszállókra, kórházakba. Így Maroshévízen is ma kora reggel két hajléktalant vittek be a helyi kórházba.

'12 jan
27

Február második felében a csíkszeredai konzulátus kihelyezett napot szervez Maroshévízen, így azok a lakosok akiknek megvan az aktacsomójuk a honosításra (fordítások, fénykép stb.), előrejegyzés, programálas nélkül itt Maroshévízen is leadhatják, így nem kell Csíkszeredába utazniuk. A pontos időpontról és a helységről február 10 után tájékoztatjuk az érdeklődőket.

'12 jan
27

24-ig, keddig vártam az utolsó megbeszélésre, de mivel gyenge volt az érdeklődés az e heti nagyon olcsó előadásra 90 eladott jegy, nem garantálhattam a 300 nézőt 20 lejes jeggyel, így visszaléptek a fellépés szándékától. A Gruppen-heccel is tárgyaltam, lehet szó egy előadásról március vége felé. Ők is 20 lejes belépővel számolnak de 200 nézővel is… Tovább »

'12 jan
26

Holnap, január 27-én 18 órától a Maros Művészegyüttes bemutatja a “Szem látta, szív szerette” című előadását.

'12 jan
25

Január 23-24 között a maroshévízi ISK sportolói részt vettek a Felsőbányán megtartott lesikló versenyem, ahol az óriáslesiklásban az alábbi eredményeket érték el: kisgyermekkorcsoport: Kiss Timea II. Míg a kisifjúságiaknál Copot Bianca a III helyre futott be. A hévízi csapat edzője Kiss Vilmos.

'12 jan
25

Borszékon szervezték meg az V. Borvíz kupa elnevezésű alpesi sí versenyt. A Maroshévízi ISK sportolói az alábbi eredményeket érték el: óvodás fiuk: II. Cătinean Constantin. I-II osztályosok: II. Karácsonyi Karina, V-VI osztályosok: III. Kiss Tímea, VII-VIII osztályosok: I Karácsonyi Renáta, IX- X osztályosok: I. Copoț Bianca.

'12 jan
24

A maroshévízi római katolikus egyházközség 1991 óta testvéregyházi kapcsolatba van a Frankfurt-i római katolikus egyházzal. Az eltelt évek alatt a felekezetek több alkalommal látogatták meg egymást, számtalan segély szállítmány érkezett a német várostól Maroshévíznek, lakóinak. A múlt héten egy három fős küldöttség látogatott el Frankfurtba, ahol még nyolc testvéregyház képviseltette magát. Ez alkalommal az ott… Tovább »

'12 jan
24

Megjelent a Maroshévízi Hírlap II. évfolyam első száma, úgy nyomtatott mint elektronikus formátumban (http://hirlap.marosheviz.info)

'12 jan
24

Alfalú és Remte után, január 23-án Maroshévízen is megalakult az Erdélyi Magyar Néppárt. Az alakuló ülésen és az ezt követő helyi vezetőségi választáson a jelenlevők maroshévízi elnöknek Sánduly Lászlót választották meg.