Május 31-én a maroshévízi George Sbarcea könyvtár meghívja az érdeklődőket a következő műsorjaikra: 13.30 órától rajzkiállítás „Heltai Gáspár nyomdokain” címmel melyen a helyi Kemény János Elméleti Gimnázium diákjainak a rajzai tekinthetők meg. 14, 15 órától kórusok szereplése Maria Cojocaru vezénylete alatt. 14,30-tól pantomim előadások. 15 órától előadás „Rajzfilm az idők folyamán” címmel. 15,10 perctől díjkiosztások.

Egyre több régészeti tárgyak kerülnek felszínre településünkön. E véget egy pár napja több régész érkezett településünkre és egy pár helyet vizsgált át, köztük egy területet is melyet pár hónapja régészeti nyilvántartásba vettek és alig egy pár száz méterre van a központtól. Amint megtudtuk június közepén egy nagyobb csoport fog városunkba érkezni kolozsvári, targovistei és gyergyószentmiklósi… Tovább »

1925 óta május utolsó vasárnapja a Magyar Hősök Emléknapja. Azok előtt a magyar katonák előtt tisztelegnek e napon, akik az Árpád-kortól kezdve az 1848-’49-es szabadságharc, valamint az első és a második világháború idején megvédték az országot, elestek a harctereken. Szent kötelességünk sírjaikat rendben tartani, emlékezni azokra a magyarokra, akik az elmúlt ezredévben vérüket ontották a… Tovább »

Megnyitotta kapuit a Bánffy fürdőtelepen levő strand. A jegyek árai 9 lej felnőtteknek és 5 lej diákoknak.

A Múzeumok Éjszakáján, május 14-én szombaton a látogatók első alkalommal tekinthették meg a marosvásárhelyi várban, a Történeti és Régészeti Múzeum kiállító termében azt a római kori arany pecsétgyűrűt, melyről még a múlt évben irtunk. A dédabisztrai aranygyűrűt, ahogy a kiállítás katalógusa nevezi a páratlan leletet, tavaly októberben találta meg két amatőr régész Maroshévíztől 38 km-re… Tovább »

Ma 9 órakor érkezik településünkre egy csoport a magyarországi Háromhatár Kulturális és Sport Egyesülettől. A két napot településünkön tartózkodó csoport a Dr. Urmánczy Nándor Egyesülettel egy együttműködési kapcsolatot irt alá még a tél folyamán. A csoportot az egyesület elnöke Portik Péter festőművész vezeti.

2011 május 14-én 17 órától lesz a Kemény János Elméleti Líceum Évi műsora a városi kultúrházban. A belépti díj tetszőleges. Az összeget a diákok év végi díjazására fordítják. (Infó: Séra Ilona)

Elmarad a ma esti dzsessz előadás. Az érdeklődés nagyon alacsony volt. A zenészek ennek ellenére vállalták volna a fellépést, de a gázsi kifizetését nem vállalta a polgármester úr. Az összeg nem lett volna olyan nagy, sokkal többe kerül egy fellépés a városnapok alkalmából. A műsor nemzetközi ismert musical és dzsessz számokból állt volna öt fúvós… Tovább »

Megjött a cirkusz. Ma és holnap a Maros labdarugó pálya mellett felálított sátorba, naponta két előadást is megnézhetnek az érdeklődők. A Gartner cirkusz előadásai 16 és 18 órától kezdődnek A mai nap folyamán a város lakói láthatták amint az elefántok felvonultak a főtéren.

Még az év elején a Budapest XV. kerületi ClubNetCet Egyesület meghirdette ez évi nemzetközi rajzversenyének a témáját, mely egy környezetvédő téma „Mentsd meg” címmel. A versenyre 6 éves minimál határ volt , míg felső határ nem volt kiszabva. Ez évben az említett egyesület rajz versenyének egyik partnere a Dr. Urmánczy Nándor Egyesület. A határidő (március… Tovább »