Május 19-én, pünkösd vasárnapján egy színvonalas ünnepségre kerül sor Maroshévízen, mely alkalommal településünk annak a megtiszteltetésnek örvendhet, hogy a Pest Vármegye Értéktárának Vándorkiállítása tőlünk indulhat hosszú útjára. Az esemény 10,30 órakor veszi kezdetét, amikor a helyi római katolikus templomban szentmisére kerül sor,11,30 órakor Szabó István úr, a Pest Vármegye Közgyűlésének elnöke mondja el megnyitó ünnepi… Tovább »

Május 16-án az előre leközölt idő szerint futott be a Boldogasszony zarándokvonat, mely az idén is a Dr. Urmánczy Nándor Egyesület kérésére állt meg immár 11. alkalommal. Elsőként Budai László úr, a zarándokvonat szervezője köszöntötte a közel 300-350 helyi lakost. Ezek után Czirják Károly mondott rövid beszédet, majd Bodor Attila Béla alpolgármester köszöntötte az otthonról… Tovább »

Boldogasszony Zarándokvonat érkezik: 20:37; indul: 20:42. (5 perc) Maroshévíz Megérkezés közben a vonaton kifelé kihangosított ének: Boldogasszony Anyánk… Gyakorlati tudnivaló: a közös ima és éneklés a szerelvény „S” (stúdió) kocsija és a mobil hang által lesz a vonaton kihangosítva, amely kb. középen helyezkedik el. A vonat közel hétszáz zarándoka és a peronon lévők is hallják… Tovább »

Május 4 és 10 között a maroshévízi római katolikus egyház testvéregyházától, Frankfurtból egy 12 fős csoport érkezett. A csoport a mára már szokásos bérmálkozási felkészítőre jöttek, kilenc bérmálkozó, két hitoktató és a csoport vezetője Klaus Dieter Then. A németországi vendégek az itt tartózkodásuk alatt gyönyörködhettek a Gyilkos-tó szépségeiben, de Maroshévízen ellátogattak a sípályára, a Kemény… Tovább »

Nemrég zajlott le Sepsiszentgyörgyön az Országos Stílusok Közti Bajnokság, melyen közel 800 sportoló 75 klubból vett részt. Köztük olyan erős csapatok mind a Steaua, Dinamo, Rapid és mások. A maroshévízi Shodan S. E. hét sportolóval vett részt a nagyon erős eseményen melyen Cernat Alexia bronzérmet szerzett a  WKF kumite csoportban. A hévízi csapat edzői: Böjthe… Tovább »