'22 nov
23

Megjelent a Maroshévízi Hírlap novemberi száma. A világhálón itt olvasható: (http://hirlap.marosheviz.info/szam/12evf-11szam.pdf). A tartalomból: 56-ra emlékeztünk Eltűnő járdák Urmánczy Nándor emlékére Dryland Mures Cup 2.0 Röpladba Szórvány-kupa Beszélgetés Rákosi Károly úrral a labdarúgásról (befejező rész) Labdarúgás A székely-magyar rovásírás emlékei, 92. rész Léleksarok Szabó Erzsébet: Álomvilág Őrtűz gyújtás, Péter Árpád költeménye Bajkó Zsigmond: De ki tudja… Tovább »

'22 nov
20

Buzău-ban zajlott le az Országos Shotokan Karate Bajnokság, melyen a maroshévízi C. S. Shodan sportolói is részt vette. A hévízi csapat 13 éremmel térhetett haza. Íme, az eredmények: aranyérmesek: Trif Sosif Alexandru katában és kumitéban, Simon Árpád kumitéban, Bakó Andreea katában. Ezüstérmesek: Moldovan Krisztián katában, Bakó Andreea – Shobu Ippon és kumitéban, Trif Iacob Ilie… Tovább »

'22 nov
20

November hónapban került megrendezésre a VI. Remember Cup elnevezésű karate kupa, melyet a helyi Shodan S. E. szervezett. Az eseményre 134 sportoló iratkozott be az alábbi településekről: Botosani, Csíkszereda (3 csapat), Székelyudvarhely, Székelykeresztúr, Gyergyószentmiklós és Maroshévíz. A hévízi csapat 29 érmet szerzett

A megyei ifjúsági, U14-es bajnokság keretén belül: Lövéte – Maroshévízi Maros 1-8, és Maroshévízi Maros – Szentegyháza 5-1. U11: Maroshévíz – Csíkszereda 7-5. U9: Maroshévíz – Balánbányai Bányász 6-2, Székelyudvarhely- Maroshévíz 6-3, Maroshévíz – Szentegyháza 3-0, Maroshévízi Maros – Gyergyószentmiklósi Jövő 5-5.

Az országos Ifjúsági röplabda bajnokság eredményei: fiuk: Ramnicu Sarat-i ISK – Maroshévízi ISK 0-3, Maroshévízi ISK – Ploiest-i CNMV 3-0.  

Október 31-én volt 82 éve, hogy távozott az élők soraiból a maroshévízi születésű dr. Urmánczy Nándor. Ez alkalommal a maroshévízi sírboltjánál a Dr. Urmánczy Nándor Egyesület tagjai virágot helyeztek el és mécseseket gyújtottak. Budapesten, a Margit szigeten levő Urmánczy Nándor emlékpadnál a Fővárosi Örmény Önkormányzat kezdeményezésére immár harmadik alkalommal megemlékeztek a hévízi politikusra. Itt Dr…. Tovább »

Október 29-én zajlott Maroshévízen a Kemény János Elméleti Líceum sporttermében, a Szórvány-kupa teremfoci bajnokság. A bajnokságot a Maroshévízi Magyarok Egyesülete szervezte, a turné főtámogatója pedig a Communitas Alapítvány volt. Maroshévízi, galócási és gyergyótölgyesi csapatok jelentkeztek. Öt csapat nevezett be, Maroshévízről az FC és a PSG, Galócásról az Old-Boys és a Halászok, illetve érkezett egy csapat… Tovább »