'17 feb
27

Február 26-án, Sepsiszentgyörgyön zajlott le a karate Master Kupa. A 16 csapat között ott volt a maroshévízi Shodan S. E. csapata is. Íme az elért eredményeik: Mîndru Sergiu a 2000-ben születettek korcsoportjában a 3. lett úgy a kumitében mint a katában, Pál Attila a 2005-ben születettek korcsoportjában 3. lett kumitéban, Bőythe Szilárd az 1999-ben születtek… Tovább »

'17 feb
27

Február 27-én, hétfőn, 14 órától a maroshévízi Kemény János Gimnázium dísztermében, könyvbemutatóra és közönségtalálkozóra került sor a híres táncdalénekessel, Tamás Gáborral. Ez alkalommal bemutatásra került a „Csak a szívünkbe nem száll az idő – Életúton Tamás Gáborral” című könyv, melyet a marosvásárhelyi Szucher Ervin újságíró irt. Elsőként Deme Gabriella igazgatónő köszöntötte a meghívottakat és a… Tovább »

'17 feb
26

A tartalomból: Emlékezés Laczkó Enikő-Márta magyartanárnőre Megemlékezés Kiadvány bemutatók Maroshévízi Katonai Temető Halálra ítélt milliomosnő A székely-magyar rovásírás története és emlékei 27. rész SPORT Maroshévízi adomák Aranymondások (32) Kemény oldal Reklámok, apróhirdetések

'17 feb
26

Örökségünk a tánc hagyományőrző rendezvénynek adott helyet a maroshévízi Kultúrotthon 2017 február 24-én. A rendezvény célja az volt, hogy a Kemény János Elméleti Líceumban működő Csillagszem táncegyüttes továbbra is folytatni tudja néptánc tevékenységét. Partnerként érkezett a rendenyre a székelyudvarhelyi Boróka Néptáncegyüttes, akik fellépésüket felajánlották a Csillagszemnek. Rendezvényünket megtisztelte jelenlétével Bende Sándor úr, RMDSZ parlamenti képviselő… Tovább »

'17 feb
23

Miután a boltíves Mici hidat, tatarozás helyett a múlt években lebontották, most az Urmánczy födeles hidat szeretnék lebontani. Egyes hírek szerint az 1869-ben az Urmánczy család által épített födeles hidat le szeretnék bontani helyébe egy modern hidat létesíteni. Ez azért is furcsa hisz a maroshévízi polgármesteri hivatalt még 2013-ban egy beadványban értesítették, hogy jó lenne… Tovább »

'17 feb
22

Február 27-én, hétfőn, 14 órától a maroshévízi Kemény János Gimnázium dísztermében, könyvbemutatóra és közönségtalálkozóra kerül sor a híres táncdalénekessel, Tamás Gáborral. Ez alkalommal bemutatásra kerül a „Csak a szívünkbe nem száll az idő – Életúton Tamás Gáborral” című könyv, melyet a marosvásárhelyi Szucher Ervin újságíró irt. Az eseményen jelen lesz úgy a könyv írója, mint… Tovább »

'17 feb
22

A megyei bajnokság legutóbbi fordulójában: Gyergyószentmiklósi Tic Tac Boys – Maroshévízi PC 2016 6-4 (Balla, Eigel. Campean/Balla)

'17 feb
22

Az elmúlt napokban több alpesi síversenyt szerveztek. Íme a maroshévízi sportolók eredményei. A Borszékon tartott Gyergyói ISK Kupán: Walter Rebeka a 2003-2004-ben születettek korcsoportjában a 2. helyen végzett. A Hargita Kupa alpesi síverseny eredményei: gyermek korcsoportban Hámos Roxána első helyen végzett. A Maroshévízen tartott Stringberg Kupán: a 18-35 éves korcsoportban Karácsony Renáta első helyezést ért… Tovább »

'17 feb
16

A megyei asztalitenisz bajnokság 6. fordulójában: Csomafalvi Délhegy – Maroshévízi PC 2016: 0-10, Campean (3), Balla (3), Eigel (3), dupla: Campean-Eigel (1).

'17 feb
12

A Gyergyó-körzeti asztalitenisz bajnokság 5. fordulójában: PC 2016 Maroshévíz –Szárhegyi Bástya 6-4 (Balla 2, Patru 2 és Campeanu 2). A hévízi csapat veretlenül a második helyen van, egy mérkőzéssel lemaradva az éllovas Gyergyószentmiklósi Tic Tac Boys csapatától.