'21 nov
26

A Maroshévízi Hírlap novemberi számának a tartalmából (http://hirlap.marosheviz.info/szam/11evf-11szam.pdf): Hírek a Dr. Urmánczy Nándor Egyesület „háztájáról” Új könyvek a standokon Érdekes kő Vírushelyzet Maroshévízen Urmánczy Nándor halálára emlékeztek A székely-magyar rovásírás emlékei 82. rész ARANY M O R Z S Á K Röplabda Szabó Erzsébet: Nincs semmi baj Dénes Géza rovata A hónap festménye Megtámadtak a… Tovább »

'21 nov
19

Ma, november 19-én, a helyi Polgármesteri Hivatal a megrongált Urmánczy fedeles hídon levő két láncfűrésszel vágott tartó gerendát vaskampókkal összekötötték, így megakadályozva az oldal és a tetőszerkezet károsodását.

'21 nov
18

November 17-én ismeretlen tettesek megrongálták az 1869-ben épült Urmánczy fedeles hidat. A híd oldalát és a tetőszerkezetét két helyen is láncfűrésszel vágták el, csakhogy a második vágásnál a láncfűrész a gerendába szorult, amit a tettes vagy tettesek nem tudtak kihúzni, így leszerelték és ott hagyták. A helyszínre érkezett a rendőrség is, de eddig nem sikerült… Tovább »

'21 nov
13

A napokba három új könyv jelent meg a standokon. Egyik címe: Maroshévíz. Tanuljunk a múltból, hogy jövőt építhessünk. A 612 oldalas könyv bemutatja Maroshévíz történetét a legrégebbi időktől napjainkig, ír a felekezetekről, a kultúráról, sportról, tanügyről, stb. Egy másik könyvet a maroshévízi Komán János tanár úr adott ki, melynek címe: Kolozsi János Kerelőszentpáli – Marosugrai… Tovább »

A fiú Országos Ifjúsági Röplabda bajnokság keretén belül, ma, Maroshévízi ISK – Bákói ISK 0-3.