Megjelent a Maroshévízi Hírlap 7. száma. A lap a világhálón is és nyomtatott formában is olvasható.

Ma 10 órai kezdettel elkezdődött az idei Székely Túr bicikli túra, mely településünk központjából indult. A 28 sportoló közt voltak az Amerikai Egyesült Államokból, Szerbiából, Magyarországból, és Romániából. Ez utóbbiak csíkszeredai, székelyudvarhelyi és craiova-i sportolók voltak.

Ma, július 23-án , szombaton volt első alkalommal volt megszervezve az Urmánczy Nemzetközi asztaltenisz Kupa, melyre 16 vajdasági, magyarországi és erdélyi sportoló nevezett be. A végső rangsor: 1. Fazakas Attila (Maroshévíz), 2. Dani Irénke (Székelykeve), 3. Cornel Dinu (Maroshévíz) és 4. Balla Péter (Maroshévíz).

Július 22-én, pénteken volt megtartva első alkalommal az Urmánczy Nemzetközi teremfoci Kupa, melyre a vajdasági Székelykeve települési csapata, a hollandiai Hengello csapata valamint egy maroshévízi és galócási csapat nevezett be. Íme az eredmények. Hengello – Székelykeve 0-3, Galócás – Maroshévíz 2-2, Hengello – Maroshévíz 0-6, Galócás – Székelykeve 2-3, Maroshévíz – Székelykeve 3-1 és Hengello… Tovább »

Holnap 17 órától avatják fel a hollandiai vendégek jelenlétében a volt Miorita melletti parkban felszerelt parki játékokat. Ez alkalommal a hengelloiak minden gyermeknek ajándékokat fognak adni.

Ma a vajdasági Tinet Ifjúsági Klub szervezésében érkezik városunkba a „Székely Túr 2011” bicikli túrázók résztvevői. Köztük vannak szerb, magyar, egyesült államokbeli és romániai sportoló is. A vendégek a mai napot ismerkedéssel töltik, majd a holnapi nap városnézés, sport találkozóval fogják folytatni, míg vasárnap reggel 9 órától a helyi kultúrház előtt fognak start elé lépni,… Tovább »

Holnap délután érkezik településünkre Blaskó János szobrász. Az 1945-ben Budapesten született szobrásznak az eltelt évek során számos kiállítása volt. Sok tereket szobrai díszítik. Megyénkben Székelyudvarhelyen és Kereszturón is vannak szobrai.

Mától holnapig a hollandiai vendégek a volt Miorta cukrászda melletti parkban 1 lejért 3 darab ruhát árulnak. A bevételből fogják megvenni az általuk hozott játékok felszereléséhez szükséges anyagokat, festékeket.

A tegnap városunkba érkezett hengellói vendégek több játékot hoztak városunknak. Ezeket a holnapi nap folyamán, személyesen a vendégek fogják felállítani, két játékot a polgármesteri hivatal hátánál levő parkba, míg hét játékot a volt Miorita cukrászda melletti parkba.

Szombaton, július 16.-án a maroshévízi BIKE Toplita csapata a Vajdahunyadon megrendezett DHS Corvin MTB Maratonon vettek reszt, képviselve városunkat. A Race futamon (60km), Gergely Szilárd a 26-35 éves kategóriában hatodik helyezést ért el 71 versenyző közül, Moldovan Marin azonos távon, 25ik helyezést érte el 41 versenyző közül, Sánduly László a Hobby (30km) futamon a 24ik… Tovább »