'09 nov
25

Pénteken, november 27-én a maroshévízi Paulino Club-ban 21 órai kezdettel rock koncertre kerül sor. A „Transylvanian Massacre” című koncerten fellépnek: Heavy Duty Szebenből, Black Lasch Marosvásárhelyről és a maroshévízi Cry of Mankind együttesek. A belépők ára 4 Ron.

'09 nov
23

Az elnök választás eredményei: Băsescu 2126 szavazat, Geoană 1443, Antonescu 1077, Kelemen 732, Vadim 328, Oprescu 125, Becali 114, Cernea 83, Manole 22, Iane 12, Potîrcă 5. A referendum eredményei (az eredmények közt nem szerepel a 64-es szavazó körzet eredménye): egy házas parlament IGEN 4080, NEM 737. A képviselők, szenátorok számának csökkentése IGEN 4587, NEM… Tovább »

'09 nov
21

A helyi könyvtár vezetőségének a kezdeményezésére egy közvélemény kutatást indítottunk el melyen a szabadidő eltöltéséről akarnak egy véleményt alkotni.

'09 nov
19

Ma 100 éves a maroshévízi törvényszék, mint intézmény. Az első törvényszék alapítása Dr. Urmánczy Nándor országgyűlési képviselő nevéhez kötődik, hisz az ő közbenjárásának köszönhető az intézmény létrehozása. Az első főszolgabíró Maroshévízen Reicher Aladár volt. Sajnos erről az eseményről a jelenlegi törvényszék alkalmazottjai nem emlékeztek meg.

'09 nov
18

Ma 17 órától az Izabella vendéglőben egy lakossági fórumra került sor, melyet a Települési Székely Tanács szervezett. A fórum vendége Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnök volt, aki beszámolt az autonómia törekvésekről, majd a jelenlevők kérdéseire válaszolt. A fórumon jelen voltak a helyi Romániai Magyar Demokrata Szövetség, a Magyar Polgári Párt és a Települési… Tovább »

'09 nov
17

Holnap 17 órától, a helyi Izabella vendéglőben lakossági fórumra kerül sor, melyen Izsák Balázs a Székely Nemzeti Tanács elnöke válaszol a lakosok kérdéseire. A szervezők szívesen várnak mindenkit.

'09 nov
16

A maroshévízi volt görög katolikus, ma ortodox temetőben több magyar holtest is van eltemetve, ezek közül sok a magyar görög katolikus is. Egy ilyen sírt a napokban ismeretlen tettesek ledöntöttek, meggyaláztak. A síron a következő felirat volt olvasható: „GERBERT EMIL gyógyszerész 1858-1893. nov. 24.”, ez az emlék kőből volt és kép is volt rajta. Gerbert… Tovább »

'09 nov
12

Megkezdődött az Országos Ifjúsági röplabda bajnokság. A maroshévízi ISK eddigi eredményei: Vízaknai ISK –Maroshévízi ISK 1-3, Maroshévízi ISK – Szilágycseh-i ISK 3-0 és Zilah-i ISK – Maroshévízi ISK. Vasárnap a hévízi csapat a dési éllovas csapatát fogadja.

'09 nov
10

A napokban egy új könyv jelent meg a könyvesboltokban, melyet Kovács Ince irt és a címe „Élve emlékező”. Kovács Ince 1935. július 28-án született Gyergyósalomáson, gyermekkora egy részét Maroshévízen töltötte, ahol a Bánffy termál vízesés fölött volt lakásuk. A második világháború után Magyarországra menekül a családjával együtt, majd részt vesz az 1956-os forradalomban, ezért a… Tovább »

Ma 18 órától a helyi RMDSZ és a Települési Székely Tanács a Zsákhegyi Magyar Hősök temetőjében, minden egyes sírhant fölött gyertyát gyújtottak, így tisztelegve azok előtt akik életüket adták a haza megvédéséért.