Vasárnapig, július 1-jéig még jelentkezhetnek azok a 16 életévüket betöltött érdeklődők, akik teljes ellátásért cserébe háromnapos önkéntes munkát végeznének Borszéken, a július 13-15 tartandó multikulturális- gasztonómiai Borszék Bogrács Feszten.

Mire számíthat az önkéntes, iletve a fesztivál vendége? Hivatásos együttműködőkre, 10 nemzetiség főztjére, de interaktív műhelyek is naponta ingyenesen kínálják a foglalkozásokat  – érdemes mazsolázni a lehetőségekből, mert például roma mesterségeket is tanulhatunk, vagy éppen siklóernyőzést is. Hasznos tudnunk, hogy a fürdővárosban sziklamászás lehetőség van, és kalandpark is épült, ahová gyerekeknek is ajánlanak közel kétórás programot. Nem utolsó sorban jó bepakolnunk a fürdőruhát is: bár sokan nem tudják, de egy melegített borvizes kis fürdő is üzemel Borszéken.

A Secvențe Kulturális Egyesület és a Papa la Sanyi által megszervezett projekt célja éppe ez: ráirányítani a figyelmet Borszék országos érdekeltségű fürdőváros fontosságára az európai szintű gyógyturizmus piacán. A helyi Városháza együttműködésével létrejött esemény egyik stratégiai partnere a Balassi Intézet, amely koncerttel, de filmekkel és rendhagyó fotókiállítással is „beköltözik” Borszékre.

A bejelentkezéshez online kérdőívet kell előbb az aspiránsoknak kitölteniük, ebben figyelmeztetik a jelentkezőket: már július 12-én este kötelező felkészítőn kell jelen lenniük a Hargita megyei fürdővárosban. Az önkénteseknek szállást, utaztatást, étkezést biztosítanak az elsőként megrendezett eseménysorozat szervezői, a Secvențe Kulturális Egyesület és a Papa la Sanyi. Felejthetetlen élményt szeretnénk nyújtani úgy a résztvevőknek, mint az önkénteseknek – áll a felhívásban, és ugyanitt azt is jelzik: nem elvárás az előzetes önkéntes tapasztalat.

A jelentkezési ívet itt lehet kitölteni: https://goo.gl/forms/dOLRaU1msXnykjHp1 Az űrlapon a jelentkezők kiválaszthatják, mivel szeretnének foglalkozni.

Amint arról lapunkban tájékoztattunk, a Borszék Bogrács Feszt koncepcióját úgy fogalmazták meg az ötletgazdák: „Multietnikus művészeti és kulináris világok fesztiválja”. Első kiadásán három napon át, reggeltől-éjfélig ingyenes programot kínálnak az egész család számára.

Ingyenesek a koncertek is – önkénteseknek és fesztiválozóknak egyaránt: Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet,Timpuri Noi, Fanfara Transilvania, Bosquito, Mircea Vintilă és a Nightlosers lép majd fel a borszéki síközpontban megépülő fesztiválhelyszínen.

Részletesen az eseményről itt https://www.facebook.com/CeaunBorsecFestival mazsolázható a folyamatosan frissülő információkból.

(Gergely Edit)

 

 

Olvasd elsőnek friss híreinket RSS csatornánk vagy hírlevelünk segítségével!

Véleményed számít!