'12 nov
24

Maroshévíz is részese lehet a sikertörténetnek, amit Borszék megél – üzente péntek este Maroshévízen Mik József RMDSZ-es képviselőjelölt, aki Borszék ötödik éve polgármestereként csapatával kiemelte a fürdővárost a kátyúból. A borszéki iskolazenekarból Médiabefutó-s sikerzenekarrá váló DNS ifjú csapata az Összetartozunk dallal azt üzente a hévízi magyarságnak: december 9-én társulhat a két város a régiós fejlődésben.
- Büszke vagyok a mi iskolánkra, de irigylem a másokét - vallotta be mikrofonnál a péntek esti, maroshévízi találkozón Bende Sándor, helyi lakosként és Gyergyó Területi RMDSZ-elnöki minőségében is.
Mint mondta: most, a borszéki DNS-együttes koncertjén kiváló alkalom adódik arra, hogy a hévízi magyarság "megrázza magát", valamint arra, hogy a 12 éve megalapított Kemény János magyar tannyelvű iskola diáksága és tanári kara láthassa: Borszéken a létszámban kisebb magyar diákok sikeres pop-rock zenekart alapítottak - utalt a DNS zenekarra, melynek tagjai idén érettségiztek - egy kivétellel: a kivételt erősítő gitáros tag maga az iskola ifjú tanárbácsija.
- Tizenkét év alatt mi is idefejlődhettünk volna - mutatott az együttesre Bende, hozzátéve: ő tudja, hogy mikor szavazni kell, a hévízi magyarság a szívére hallgat, de a közösség és ifjúságot napról-napra "élettel" kell feltölteni.
Szintén a térség húzóvárosává fejlődő Borszéket, a polgármestereként dolgozó RMDSZ-es képviselőjelöltet, Mik Józsefet méltatta Bodor Attila, a maroshévízi RMDSZ-szervezet elnöke.
Mint mondta, az utóbbi 5 év borszéki eredményei, a város mélypontról való fellendülése mutatja az utóbbi években sikerélmények nélkül maradt hévízi magyarságnak: "ész van, az erőt a december 9-i parlamenti választások napján kell megmutatnia a magyar közösségnek" - jelezve, a képviselőjelölt "Ésszel és erővel" jelszavát telitalálatnak érzi.
"Öt éve még mi is így voltunk, még így éreztük magunkat, de nem hagytuk magunkat: se belesüppedni a kilátástalanságba, se azt, hogy a saját életünkért ne tegyünk változtató lépéseket" - mondta mikrofonhoz lépve Mik József.
Mint jelezte, az elmúlt napokban több kisebb hévízi csoportnak sikerült bemutatkoznia, és bízik abban, a maroshévízi magyarságot sikerül mozgósítani december 9-re, hiszen a szavazat-visszaosztás "lutrijával" idén magyar képviselője is lehet a térségnek.
Mint mondotta: a hévízi közösségben ugyan részben kifogásolható, hogy "nincs élet", de újonnan újraindult műkedvelő színjátszás bizalmat adó jele annak, hogy az itteni magyar közösség tud fejlődni, ha elszánja magát.
Mik József arra kérte a jelenlévőket: vigyék el hírét, hogy "itt az idő, itt az alkalom ha nem is borszéki módra, akkor maroshévízi módra elindítani egy újabb sikertörténetet a térségben. Borszék azt példázza: ez lehetséges."
A DNS együttes Mik József által bemutatott tagjai is december 9-i erődemonstrációra biztatták a hévízieket, tiszta szívből kívánva: érezzék jól magukat a Mik Józseffel fejlődni esélyes városban.
Ezt követően, Bende Sándor kívánságára, Bojtorján Összetartozunk dalával üzente a borszéki közösség a hévízinek: a két közösség jövője közös, ésszel és erővel a fejlődés ;s siker is közös lehet.
Képsor az estről a http://mikjozsef.wordpress.com/2012/11/24/maroshevizi-kaszinoest/ oldalon.
Maroshévíz, november 23., Mik József képviselőjelölt sajtóirodája

Olvasd elsőnek friss híreinket RSS csatornánk vagy hírlevelünk segítségével!

Véleményed számít!