'17 dec
10

Nemrég volt a dr. Urmánczy Nándor egyesület év végi gyűlése.
A 2017-es évi tevékenységből, amit az egyesület szervezett, megemlítendő a januári könyvbemutató és közönségtalálkozó Tamás Gábor énekessel, áprilisban a Friedrich Klára és Szakács Gábor rovásírás szakértők és kutatók előadásának a megszervezése.
Május havában a Maroshévízi Magyar Napok társszervezőjeként és ezen belül a X. Urmánczy Nándor Emléknap megszervezése. A pünkösdi zarándokvonat fogadása, 7. alkalommal volt átadva Urmánczy tanulmányi díj 3 diáknak, Urmánczy Nándor történelmi vetélkedő szervezése Salamáson. A római katolikus templom búcsúnapjának a költségeinek vállalása, X. alkalommal megszerveztük a Magyar Hősök Napjai ünnepséget, szeptemberben a magyar iskolába beiratkozott első osztályosoknak tanfelszerelések átadása, a római katolikus egyháznál a karácsonyi csomagok egy részének az anyagi hátterének az állása.
A gyűlésen elhangzottak a 2018-as év tervei is. Egy pár e tervek közül: a Magyar Költészet Napjának megtartása, XI. Urmánczy Nándor emléknap megszervezése május 19-én, Urmánczy tanulmányi díj átadása, Magyar Hősök Napjának megtartása, Nemzeti összetartozás napjának megtartása, melyet 2007-től minden évben megtartunk, pünkösdi zarándokvonat fogadása, történelmi vetélkedő diákoknak, június 25-29 Ifjúsági Tábor, 20 gyergyószéki diák részvételével. Szeptemberben iskolai csomagok átadása a magyar iskolába beiratkozó első osztályosoknak. November 9-én a 100 éve alakult Székely Nemzeti Tanács alapításának a megemlékezési ünnepsége.

Olvasd elsőnek friss híreinket RSS csatornánk vagy hírlevelünk segítségével!

Véleményed számít!