2003-ban alakult meg a Kemény János Alma Mater Egyesület. Az alapítás abból a szükségből született, hogy az iskola és a tanulók javára hasznos pályázati tevékenységet bonyolítsunk le. Alapító tagok voltak az iskola részéről tanárok (Hosszú Ágnes, Puskai Gyula, Séra Ilona, Mohácsek Ákos), tanítók (Újfalvi Anna, Rabya Edith), valamint a főkönyvelő és a titkár (Kacsó Csilla és Jári Mária). Az akkori RMDSz vezetőségét Szabó Kálmán, Szvinyuk Mihály, Soos Márton, Veress Attilla, Bende Sándor és Molnár Árpád képviselték. Az évek során öt területre terjedt ki az Egyesület tevékenysége:
1. Tanulók ingázási költségeinek és az iskolabusz számára gázolaj szükségének fedezése 11.467 lej értékben.
2. Oktatás minőségi színvonalának emelése céljára (labor felszerelés, bútorzat, didaktikai eszközök, kabinet rendszer kialakítása, stb.) 107.782 lej
3. Csillagszem Táncegyüttes számára ruhák, csizmák, cipők stb. 39.545 lej
4. Ifjúsági, sport, kirándulás, interkulturális célokra 26.653 lej
5. Maroshévízi Magyar Művelődési Napok szervezésére 56.455 lej.
Összesen pályázaton nyert összeg: 241904 Ron. Önrész: 14.748 Ron
Hazai támogatóink: Helyi Tanács, Megyei Tanács, Communitas A ., Tagsági díjak és 2 % os adó felajánlás. Magyarországi támogatást a mindenkori felhatalmazott alapítványok. Pályázatírók és lebonyolítók: Séra Ilona, Deme Gabriella, Deme Károly, Mohácsek Ákos. A fenti adatok bizonyítják, hogy az Egyesület teljesítette eredeti célkitűzését és hozzájárult az iskola jobb anyagi és oktatási körülményeihez, a tanulók és pedagógusok eredményesebb munkájához.
Mohácsek Ákos elnök, Séra Ilona alelnök, Bende Sándor alelnök.

Olvasd elsőnek friss híreinket RSS csatornánk vagy hírlevelünk segítségével!

Véleményed számít!