„Ne keltsétek, ne ébresszétek fel a szerelmet, amíg nem akarja.” (Ének 2,7) Ilyen és ehhez hasonló nagy jelentéssel bíró mondatok hangzottak el a tábor keretén belül. A tábor főtémája: Randitól a házasságig vezető út.  Ezen kívül, mint egy közösség is jobban összerázódtunk és megtanultuk egymást erősíteni és támogatni. Nagyon színes volt a csapatjátékok és foglalkozások palettája, mindenki megtalálta a kedvére való programot.  Szeptember 5.-én tettünk egy kis kitérőt Brassóba, amikor is meglátogattunk az Óvárost, ahol az egyik fő attrakció a szász evangélikus Fekete Templom volt. A tábor nagy része a Csomakőrösön, a Debreczi Panzióban és területén volt lebonyolítva. Többek között meglátogattuk a híres székely utazó és nyelvész, Körösi Csoma Sándor emlékszobáját, valamint a kovásznai magyar írónő Ignácz Rózsa egykori otthonát. Végezetül köszönjük szépen a Hargita Megye Tanács nagylelkű támogatását ennek a csodálatos hétnek a megvalósításában. Koppándi Timea, Vieru Adriene, Pop Áron, Benedek Áron, Böythe Máté.

Hála. Ez az első szó, amely leginkább jelen van gondolatainkban. Hála elsősorban a gondok nélküli ide útért, Csomakőrösre, a Kőrös-patak partján otthont adó kis faluba, amely rövid idő alatt a szívünkhöz nőtt.

Már első nap 2 csoportra oszlottunk: az „egyesek„ és a „kettesek” így megosztva a házimunkát és a csoportunkat érintő feladatokat is. Ugyanakkor a csoporton belül, a hét témáját boncolgattuk, amely a párválasztásra nézve, kissé átfogalmazva „az érdeklődéstől az elköteleződésig” volt.

Estéinket társasjátékozással, karaokéval és összehangoló csapatépítő játékokkal töltöttük. Számunkra a hét legemlékezetesebb pillanata a Molnár Erzsébet helyi vallástanárnőnél töltött pár óra volt, amely hatalmas lelki feltöltődést, de megkönnyebbülést is nyújtott számunkra.

A további délutánjaink kosarazással, Ignácz Rózsa és Kőrösi Csoma Sándor emlékszobáik meglátogatásával teltek, továbbá egy orvosi egyetemi hallgató tapasztalatait hallgathattuk meg így betekintve az orvostan világban. Utolsó két nap meglátogattuk a csodálatos Brassót és Sepsiszentgyörgyöt.

Köszönetet mondunk mindenért, de legfőképpen a Hargita Megye Tanácsának a pénzbeli támogatásért. Kovács Vivien, Strasszer Ingrid, Péter Kriszta, Gáspár Bertalan, Benedek Milán.

Olvasd elsőnek friss híreinket RSS csatornánk vagy hírlevelünk segítségével!

Véleményed számít!