Emlékezetből varázsolja elő Borszéket a Balassi Intézet Újabb ínyencséget jelentettek be a szervezők a július 13-15. között első ízben megszervezett, multikulturális-gasztronómiai Borszék Bogrács Feszt programjában. Az időutazással járó fotókiállítást a szervezők magyarországi stratégiai partnere, a Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet biztosítja. Egy átfogó kulturális programot ajánló eseményről lévén szó, a Secvențe Kulturális Egyesület és… Tovább »

    Június 25-29 között „Jézus nyomában” elnevezésű tábort szervezett a maroshévízi római katolikus egyház. A közel húsz jelenlevő a Gyergyó-medence több településéről érkeztek. Az ingyenes táborba a jelenlevők különböző előadásokon, játékokon vehettek részt, ugyanakkor megismerhették Maroshévízet és nevezetes helyeit. Első nap László Áron helyi plébános tartott előadást a diákoknak, majd ügyességi játékokon vettek részt…. Tovább »

  A Borszék Bogrács Fesztivál kiemelkedő helyet biztosít a fotós projekteknek, és a műfaj kedvelőinek más meglepetéseket is tartogat. A kiállítás témája mi más is lehetne, mint “A VÍZ”.                     A borszéki központi park egyedülálló fotókiállításnak ad otthont, amelyben a szervezők partnerei az ALPIN FILM FESTIVAL… Tovább »

          Terítéken a Borszék Bogrács Fesztivál Július 13-15 között felfedezheti Erdély eme szépséges fürdővárosát, úgy, ahogy eddig még nem tette: zenén, sporton és kulturális tevékenységeken keresztül, vagy egy valóságos gasztronómiai maraton révén. Herczku Ágnes,Timpuri Noi, Fanfara Transilvania, Bosquito, Mircea Vintilă és a Nightlosers is szerepelnek a fellépők listáján, ők szolgáltatják majd… Tovább »

Június 25-29 között a maroshévízi római katolikus egyház „Jézus nyomában” elnevezésű tábort szervez diákoknak. A táborozásra maroshévízi és a környékbeli településekről érkeznek diákok. Minden nap más és más érdekes programokkal fogadják a diákokat, így megismerik Maroshévíz jelentősebb helyeit, lesz hegyi-túrázás, strandolás, mitöbb egy nap kirándulás lesz Udverhelyszékre. A kiránduláson meglátogatják Székelyudvarhelyet, Szejkefürdőt, Orbán Balázs síremlékét,… Tovább »

Nevezzen be a Borszék Bogrács Feszt keretében idén július 14-én első alkalommal megrendezett Borszék Cross hegyi terepfutóversenyre! A sportág szerelmeseinek egy gyönyörű útvonalat biztosítanak a szervezők Borszék város szívéből a Bükkhavas csúcsra, és vissza. A csúcsról lenyűgöző kilátás nyílik a Kelemen-havasokra, valamint a Csalhóra.                          … Tovább »

Az utóbbi napokban nagyon furcsa időjárás volt településünkön, hisz forró napsütés után, gyorsan felhők jelentek meg, ezt nagy eső és felhőszakadás kísérte, majd kis idő múlva újból égetett a nap. Nem sokat, hisz újból elborult és megeredt a nagy eső. Maroshévízen a patakok, a Maros folyó megáradt. Több helyen is kijött a medréből a Maros,… Tovább »

Megjelent a Maroshévízi Hírlap júniusi száma. A tartalomból: Június 4 Gyermeknap Beadvány a maroshévízi Polgármesteri Hivatalhoz Ballagás 2018 Urmánczy Nándor tanulmányi díj Maroshévízi adomák A maroshévízi zöldségpiacon Évtizedek a magyar műkedvelés szolgálatában A székely-magyar rovásírás története és emlékei Aranymondások SPORT Almás – krémes süti Kemény oldal Reklámok, apróhirdetések

A “Borszék Bogrács Feszt” koncepcióját így fogalmaztuk meg: Multietnikus művészeti és kulináris világok fesztiválja. Első kiadásán három napon át, reggeltől éjfélig programot kínál az egész család számára. MIRE SZÁMÍTHATUNK? A tartalmas időtöltést, kikapcsolódást műhelyek, szabadtéri versenyek, bemutatók, táncok, fotókiállítások, filmvetítések, híres román és magyar előadók koncertjei biztosítják. Továbbá tíz meghívott kisebbséggel is találkozhatnak a résztvevők… Tovább »

Urmánczy Nándor tanulmányi díj

Ez évben is a dr. Urmánczy Nándor Egyesület két magyar iskolában járó diáknak Urmánczy Nándor tanulmányi díjat adott át. E díj, melyet 2012-töl minden évben kiosztanak 200 lejes pénz, több könyvet és egy Székelyföldet ábrázoló térképet foglal magába. A 2017-2018-as tanévben Kosztándi Levenete Dávid VI. osztályos diák, valamint Pap Norbert Raymond XI. osztályos dákok kapták