2022 június 18-19-én került sor az V. Maroshévízi Református Családnapokra. Az előző családnapok sikerének köszönhetően türelmetlenül és kíváncsian várta a családok minden tagja, hogy újra találkozhassunk és együtt lehessünk. Szombaton a református parókia udvarán zajlottak a tevékenységek. Az esemény áhítattal kezdődött, melyet Madaras Attila- Mihály helybéli lelkész tartott. Felhívta  a figyelmünket arra, hogy minden családban… Tovább »

Nemrég a maroshévízi Izabella vendéglőben klasszikus zenei beavató előadásra került sor. Felléptek: Benedekffy Katalin énekművész, Kiss Lehel zongora, míg a műsort Sólyom Gabriella vezette. Benedekffy Katalin művésznő Kányádi Sándor unokahúga, és énekesnőként a világ több országában is koncertezett. A „klasszikusok könnyedén” című maroshévízi előadásában, Kodály, Bartók, Erkel, Mozart, Puccini, Verdi, Strauss, Lehár csodálatos műveit adta… Tovább »

Május 29-én volt a Magyar Hősök Emléknapja. Ez évben is megemlékeztünk a maroshévízi Zsákhegyi Katonai Temetőben a hőseinkről. Vasárnap 15 órakor néma megemlékezés keretén belül zajlott le a megemlékezés azokért, akik életüket adták a haza megvédéséért. Elsőként koszorút helyezett el Dr. Sáska Zoltán Attila, a Magyarország Bukaresti Nagykövetség részéről, majd a helyi RMDSz és a… Tovább »

Minden év május utolsó vasárnapján van a Magyar Hősök Emléknapja. Ez évben is megemlékezünk a maroshévízi Zsákhegyi Katonai Temetőben a hőseinkről. Akik tehetik, 15 órára jöjjenek ki a temetőbe egy rövid megemlékező tiszteletadásra azokért, akik életüket áldozták a haza megvédéséért.  

Ez évben is meg fog állni Maroshévízen a Boldogasszony zarándokvonat. Ezért június 2-án 20 óra 51 perckor (ha nem késik), legyünk minél többen az állomáson, hogy fogadhassuk a zarándokokat.

A világhálón itt olvasható: http://hirlap.marosheviz.info/szam/12evf-5szam.pdf A tartalomból: Urmánczy Nándor emléknapra készülődve Régi csillogásunk máig tartó emléke – Csíki András emlékére Kutyafogathajtó verseny Maroshévízen Beszélgetés az erdélyi labdarúgó legendával, Bölöni Lászlóval Ordás bukta- Sárig Csilla rovata Orosz-ukrán háború, ez már világháború Idődoboz (5.) „Uram, vedd az életemet, és te vezessed, mert én nem vagyok képes rá.”… Tovább »

Intabulare terenuri extravilan Dealul Văii sectoarele 90, 92, 93 și 94 finanțat de bugetul A.N.C.P.I. Relații la tel: 0724239257 Veress Csaba Attila sau sediul Primăriei Toplița. Întâlnire cu proprietarii terenurilor se desfășură la data de 23. 05. 2022 la parterul Casei de Cultură Toplița, la ora 10.

A tartalomból: Március 15 Maroknyi székely… Életképek – Emlékképek Boldogasszony-zarándokvonat Új mentőállomás Maroshévízen Választás 2022 SPORT H A D I M O R Z S Á K Idődoboz (4.) „Uram, vedd az életemet, és te vezessed, mert én nem vagyok képes rá.” Szabó Erzsébet:  Hiába vársz Dénes Géza: Nyugodt élet Írásbeli matematika. Írta: Anonimusz Csirkepaprikás… Tovább »

Maroshévízen még 2014-ben egy új, korszerű mentőállomás építésének tervét dolgozták ki, hogy garázsokat, az ügyeleteseknek pedig szolgálati irodákat, helyiségeket építsenek. Sajnos 2014-től 2020 szeptemberéig nem sikerült a munkálatokat elindítani különböző technikai okok miatt. Amint Bodor Attila Béla hévízi alpolgármester elmondta, az említett projekt 1.172.000 lejbe került, amit az Egészségügyi Minisztérium biztosított. Az épület a helyi… Tovább »

Nemrég Dénes Géza tanár úrnak egy újabb verses kötete jelent meg. A kötet címe: „Életképek – emlékképek”. A nagyszerű verseket tartalmazó könyv előszavát Balázs Katalin írta, ugyanakkor a könyvben több festmény fényképe is szerepel mely festményeket Orbán Erika alkotta.