'17 Sze
11

Úgy, mint Erdély szerte a mai nap megkezdődött az iskolai tanítás. A maroshévízi Kemény János Gimnáziumban a 2017-2018-as tanévre valamivel több, mint 200 diák iratkozott be. Ez alkalommal is a dr. Urmánczy Nándor Egyesület a 14 első osztályos diáknak tanszereket adott át, így mindenik diák kapott a csomagjában fűzeteket, rajztömböt, ollót, radírt, ceruzákat, színes papírokat,… Tovább »

'17 aug
21

Magyarországi vendégek Maroshévízen

Augusztus 21-én Maroshévízre látogatott a magyarországi Jancsó Alapítvány egy csoportja. Amint megtudtuk az alapítvány a napokban, tartotta a 10. Jancsó Napokat és ez alkalommal egy erdélyi túrán vettek részt. A túra egyik napja érintette Maroshévízet is. Itt az alapítvány tagjai megtekintették Maroshévíz nevezetességeit, majd a római katolikus templomhoz látogattak. Főhajtással tisztelegtek Urmánczy Nándor sírjánál, megtekintették… Tovább »

'17 aug
21

Megjelent a Maroshévízi Hírlap

Megjelent a Maroshévízi Hírlap augusztusi száma (világhálón: http://hirlap.marosheviz.info/szam/7evf-8szam.pdf) Benne olvashatók: Maroshévízi séták Tábor migránsoknak Ezer év Erdélyben, száz év Romániában Nyári tábori élmény Siker, kudarc, honvágy, Nagy Mária Gyergyóremetéről a nagyvilágon keresztül Magyarországig Maroshévízi adomák Kemény oldal Aranymondások A székely-magyar rovásírás története és emlékei A gyilkos asszony! Évtizedek a magyar műkedvelés szolgálatában Visszatekintő A tökéletes… Tovább »

'17 aug
11

Vendégek Budapestről

Tegnap egy 34 fős budapesti csoport érkezett településünkre a XV. kerületből (testvérváros). A csoportba diákok, a kerületi sportiskola tagjai, tanárok, edzők voltak. A vendégek meglátogatták településünket, majd délután a Bánffy fürdő telepen lubickoltak a termálvízbe, míg este az Őzike vendéglőnél vacsoráztak, gyönyörködhettek a táj szépségeiben. Vacsora után, több gyergyószentmiklósi és maroshévízi diákkal együtt távoztak a… Tovább »

Diáktábor

Akárcsak a múlt évben idén is diáktábor színhelye lesz Gyergyószentmiklós. Az augusztus 9-13 között tartandó táborban a jelenlevők előadásokon vehetnek részt, megtanulhatnak pályázatokat írni, de betekintést kaphatnak a borszéki ásványvíz gyárban előállított ásványvizek elkészítési folyamatairól, de többek között lesz csokoládégyár, szalámi gyárlátogatás is. A tábor ingyenes, érdeklődni a 0744136068-as telefonszámon lehet.

Maroshévízi Hírlap július

Nemrég megjelent a Maroshévízi Hírlap júliusi száma, elektronikus formában itt olvasható: http://hirlap.marosheviz.info/szam/7evf-7szam.pdf. A tartalomból: Elnökválasztás a maroshévízi RMDSz-nél Elhunyt dr. Jancsó Miklós Új könyvek Szabadtéri koncertek Siker, kudarc, honvágy, Nagy Mária Gyergyóremetéről a nagyvilágon keresztül Magyarországig (4) A székely-magyar rovásírás története és emlékei 31. rész Kemény oldal Maroshévízi adomák (30). Dénes Géza rovata Telefon ajándékba… Tovább »

Víz drágulás

A helyi tanács emelte a víz és kanális díjakat. Az eddigi 3,80 lejes árat 5,50-re emelték. Sajnos csak a PSD tanácsosok nem járultak hozzá az árdrágításhoz. A rossz menedzseri munkát a lakosság fizeti meg. A 42 százalékos díjemelés nem kevés sok család számára. Mohácsek Ákos

Városnapok Maroshévízen

A múlt hét végén zajlottak le a maroshévízi városnapok. Hogy hányadik azt homály fedi, hisz a szervezők ezt soha nem jelentik be nem írják ki. Véleményem szerint 13 vagy 14. Valahogy én úgy érzem, hogy nekünk magyaroknak, akik 20%-ba vagyunk ezen a településen, nem igazán szólnak ezek a napok, hisz évről évre egyre kevesebb a… Tovább »

Diáktábor

Július 3-8 között Gyergyószentmiklóson diáktáborra kerül sor. Szállás és étkezés, ingyen, biztosítva. Jelentkezni a 0744136068-as telefonszámon lehet.

Megjelent a Maroshévízi Hírlap

Megjelent a Maroshévízi Hírlap, nyomtatott formában és a világhálón is olvasható. A tartalomból: Hősök Napja Ballagás 2017 Urmánczy vetélkedő Salamáson Boldogasszony Zarándokvonat Színesedő Maroshévíz A Bánffy élményfürdőben Siker, kudarc, honvágy, Nagy Mária Gyergyóremetéről a nagyvilágon keresztül Magyarországig Újabb könyv a polcokon Évzáró ünnepség az óvodánál A székely-magyar rovásírás története és emlékei Márta lába! Meggazdagodunk! SPORT… Tovább »