A múlt hét végén zajlottak le a maroshévízi városnapok. Hogy hányadik azt homály fedi, hisz a szervezők ezt soha nem jelentik be nem írják ki. Véleményem szerint 13 vagy 14. Valahogy én úgy érzem, hogy nekünk magyaroknak, akik 20%-ba vagyunk ezen a településen, nem igazán szólnak ezek a napok, hisz évről évre egyre kevesebb a… Tovább »

Július 3-8 között Gyergyószentmiklóson diáktáborra kerül sor. Szállás és étkezés, ingyen, biztosítva. Jelentkezni a 0744136068-as telefonszámon lehet.

Megjelent a Maroshévízi Hírlap

Megjelent a Maroshévízi Hírlap, nyomtatott formában és a világhálón is olvasható. A tartalomból: Hősök Napja Ballagás 2017 Urmánczy vetélkedő Salamáson Boldogasszony Zarándokvonat Színesedő Maroshévíz A Bánffy élményfürdőben Siker, kudarc, honvágy, Nagy Mária Gyergyóremetéről a nagyvilágon keresztül Magyarországig Újabb könyv a polcokon Évzáró ünnepség az óvodánál A székely-magyar rovásírás története és emlékei Márta lába! Meggazdagodunk! SPORT… Tovább »

Urmánczy Nándor tanulmányi díj

Ez évben is a dr. Urmánczy Nándor Egyesület tanulmányi díjat adott át diákoknak. A maroshévízi Kemény János Gimnáziumból díjat vehettek át: Böythe Szilárd Zoltán XI. osztályos tanuló, Rákosi Ildikó VII. osztályos tanuló, valamint a salamási iskolától Siklódi Roland Dávid VIII. osztályos tanuló. A díjak fejenként 200-200 lejes pénzösszeg valamint szintén fejenként 200 lej körüli könyvcsomagokat… Tovább »

Évzáró ünnepség az óvodánál

Hagyományőrző, táncos előadással búcsúztak az óvodától a „Bűvös Erdő” óvoda, magyar csoportjának tagjai. A Csipike csoport, Csatlós Anna óvó néni irányításával, egy színvonalas és ugyanakkor szórakoztató műsort mutatott be a jelenlevő közel hatvan szülőnek, nagyszülőnek, barátnak, ismerősnek. A tanévvel együtt az óvodától is búcsúzott három kisdiák, akik a jövő évtől már az iskola padjai mögé… Tovább »

Elnökválasztás a maroshévízi RMDSz-nél

Ma, június 8-án helyi elnökválasztásra került sor. Az elnöki tisztségért két személy jelöltette magát: Bodor Attila Béla, aki az utóbbi években a helyi elnöki tisztséget töltötte be, valamint Bende Sándor országgyűlési képviselő. A titkos szavazáson 66 küldött kellet volna jelen legyen, de mindössze 62-en voltak jelen, végeredménye: Bodor Attila Béla 39 szavazatot kapott, míg Bende… Tovább »

Térképek a magyar iskolának

A napokban a maroshévízi Kemény János Gimnázium kilenc, nagyméretű, történelmi osztálytérképet kapott. Az adományt a Nemzetstratégiai Kutatóintézet részéről kapták.

Urmánczy vetélkedő Salamáson

Június 7-én a Salamási Általános Iskola adott helyet az idei Urmánczy Nándor történelmi vetélkedőnek. Maroshévíz, Borszék, Ditró, Remete, Csutakfalva, Csomafalva, Alfalú után ez évben a salamási iskolában lett megtartva az immár hagyományos Urmánczy Nándor történelmi vetélkedő. Az iskola vezetősége és a magyar tanárok által felkészitett 15 diák öt csapatot alkotva várta a vetélkedőt és amint… Tovább »

Boldogasszony Zarándokvonat

Ma, június 1-én, kétórai késéssel, 22 óra 15 perckor hetedik alkalommal állt meg a maroshévízi vasútállomáson a Boldogasszony Zarándokvonat. Eddig ez volt a leghosszabb vonat, hisz mindössze 19 vagont kötöttek a mozdony után. A késés ellenére is, közel száz helyi lakos fogadta a zarándokokat. Elsőként Budai László, a zarándoklat szervezője, köszöntötte a helyi lakosokat, majd… Tovább »

Nyit az Urmánczy Fürdő

A maroshévízi Urmánczy fürdőben a szezon június 2-án kezdődik, Pünkösd hétfőn is nyitva van. Az árak változatlanok, az előszezonban az egész napos belépő 10 lej, a nyugdíjas és diákigazolvánnyal, illetve zárás előtt két órával igényelhető kedvezményes belépő 8 lej, az 1-6 éves gyermekeknek és szervezett csoportok részére a jegy ára 6 lej. A belépővel a… Tovább »