Megjelent a Maroshévízi Hírlap márciusi száma (http://hirlap.marosheviz.info/szam/13evf-3szam.pdf). Tartalom: Elment a hó jöhet … a takarítás Maroshévíz központja Ha nem törvényes, nem lehet semmit tenni Javaslatokra várva Egy éve zajlik a háború A székely-magyar rovásírás emlékei, 96. rész életévébe lépett Gröller Mária SPORT: Karate verseny, Strindberg Kupa, Röplabda Léleksarok Március 15 Maroshévízen Szabó Erzsébet: Borongós éjszaka… Tovább »

Március 15-én az 1848-49-es szabadságharcra emlékezünk. Nekünk, Hévízieknek is fontos ez a nap, hisz a szabadságharc alatt több alkalommal is voltak településünkön és környékén harcok, sőt több helyi lakos is részt vett a szabadság harcaiban, ugyanakkor olyan hősről is van tudomásunk, akik itt estek el a harcok alatt. Az idei ünnepi nap 17 órakor kezdődött… Tovább »

Idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre a “Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj” amelyet minden évben munkájuk elismeréseként olyan orvosok nyerhetnek el, akiket a szakmai zsűri és a páciensek is érdemesnek tartanak arra. A versenykiírás szerint “A díjra olyan szakembereket lehet jelölni, akik cselekedetükkel megmentették betegük életét, vagy a mindennapi orvosi munkájuk során olyan elhivatottsággal praktizálnak, melyben rendkívüli… Tovább »

'23 feb
18

  Megjelent a Maroshévízi Hírlap, a világhálón itt olvasható: http://hirlap.marosheviz.info/szam/13evf-2szam.pdf A lap tartalmából: Magyarországi látogatás Megjött a várva várt tél Népszámlálás 2022 Zarándokvonat Asztalitenisz Kutyafogathajtó verseny Borszéken Röplabda A székely-magyar rovásírás emlékei 95. rész Beszélgetés ifj. Molnár Árpád úrral Szabó Erzsébet: Van egy ilyen is Bajkó Zsigmond: Vétkes átok Dénes Géza: Víg farsang A kis… Tovább »

Immár 11. alkalommal kapott meghívást az Urmánczy Nándor Egyesület a mára már hagyományos Tahitótfaluban megrendezendő Kárpát-medencei böllér találkozóra. Így egy csapatnyi hévízi január 26 és 30-a között Magyarországon tartózkodott. Január 26 és 27-én az Országház vendégeiként Budapest fontosabb helyeinek a meglátogatása volt napirenden valamint az országház meglátogatása. 28-án a Jancsó Alapítvány meghívásának tettünk eleget, ugyanis… Tovább »

'23 jan
22

Megjelent a Maroshévízi Hírlap XIII. évfolyamjának az első száma (http://hirlap.marosheviz.info/szam/13evf-1szam.pdf). A tartalomból: Újságunkról Tovább fogyatkozunk 2023 januárja Vízilabda Karácsony 2022 Beadvány Schengen Könyvajánló Beszélgetés ifj. Molnár Árpád úrral Szabó Erzsébet: Régi állomás Bajkó Zsigmond: Segíts Dénes Géza: Új esztendő boldog legyen! Drága édes Istenem! Péter Árpád költeménye. Zsákhegyi Katonai Temető rövid története (3.) Léleksarok A … Tovább »

Tovább fogyatkozik a maroshévízi magyarság. 2022-es év végén a helyi felekezetek vonalat húztak és ezúttal is a végeredmény ugyanaz volt mind az előző években: FOGYATKOZUNK. A helyi római katolikus egyház hívei tíz év alatt 50%-os csökkenést mutatnak, hisz mára csupán 1586-on vallották magukat római katolikusnak. 2022-ben 14 keresztelést, 8 házasságot és 43 temetést jegyeztek. A… Tovább »

'22 dec
15

Megjelent a Maroshévízi Hírlap ez évi utolsó száma (http://hirlap.marosheviz.info/szam/12evf-12szam.pdf). A tartalomból: Angolosodó Maroshévíz Ukrajna megtámadott egy NATO-országot Diszkósok Bögözi József és a szíve csücske, az ökölvívás Remember Cup Karate – Gyergyó Kupa A székely-magyar rovásírás emlékei – 93. rész Szabó Erzsébet: Karácsony illata Az Isteni szeretet, Péter Árpád költeménye Bajkó Zsigmond: Ima, Árnyak könnyei Dénes Géza:… Tovább »

'22 dec
11

December közepén tartotta évi gyűlését a Dr. Urmánczy Nándor Egyesület. A gyűlés első felében a 2022-es tevékenységek beszámolója volt. Itt az alábbi tevékenységek voltak megemlítve: koszorúzások március 15-én és az eseményre Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa képviselőjének fogadása. Továbbá koszorúzások voltak a magyar hősök napján az első világháborús emlékműnél, október 6-án és október 23-án. A Vajda-gyásza (Vojvodeasza)… Tovább »