170 éve tört ki a forradalom, a szabadságharc. Maroshévízen 17 órakor a helyi római katolikus templomban volt ünnepi megemlékezés. László Áron plébános úr és Madaras Mihály tiszteletes úr hirdettek igét, mondtak beszédeket. Ezt követően Deme Gabriella a Kemény János Gimnázium igazgatónőjének az ünnepi beszéde hangzott el. Továbbá Soós Zoltán konzul felolvasta Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi… Tovább »

Szeretettel várunk mindenkit március 15-én 17 órától a római katolikus templomba az igeliturgiára és azután a templomkertbe a koszorúzásra. Március 17- én, szombaton 18 órától a maroshévízi Művelődési Házban ünnepi műsort adnak elő iskolánk Csillagszem tánccsoportja és a borszéki Czifrasarok néptánccsoport. Emlékezzünk együtt a ’48-as szabadságharc 170. évfordulóján!

'18 feb
23

Megjelent úgy nyomtatott, mint elektronikus változatban is a Maroshévízi Hírlap, VIII. évfolyam, 2. száma. A világhálón itt olvasható: http://hirlap.marosheviz.info/szam/8evf-2szam.pdf A tartalomból: Polgármesteri felszólítás Varrógépes átverés Maroshévízi adomák (39-40). Dénes Géza rovata Maroshévíz, a megyei jogú település Tömbház a parkban Pünkösdi zarándokvonat SPORT Aranymondások (41) Siker, kudarc, honvágy, Nagy Mária Gyergyóremetéről a nagyvilágon keresztül Magyarországig (11)… Tovább »

'18 jan
30

Farsangi mulatság

Február 10-én, szombaton, 19 órától, az Izabella vendéglőben farsangi mulatságra kerül sor. A zenét és a jó hangulatot a borszéki TRIÓ zenekar biztosítja. A jelmez viselet ajánlott. A jegyek ára: 10 lej felnőtteknek és 6 lej diákoknak. Szervező a maroshévízi RMDSz.

'18 jan
25

Megjelent a Maroshévízi Hírlap 2018, januári száma, tartalmából: · Betlehemi láng Maroshévízen (2017. decemberi lapzárta utáni hír) · Nyolc éves az újságunk · Fogyatkozó maroshévízi magyarság · Új év · Miért is kell adót fizetnünk? · Vízóraolvasás · Maroshévízi adomák (37-38). Dénes Géza rovata · Aranymondások (40) · Új év, új lehetőség a Magyar nyelvű… Tovább »

Fogyatkozó maroshévízi magyarság

Eltelt a 2017-es év is és a magyarság továbbra is fogyatkozik. Íme a helyi felekezetek 2017-es évi statisztikája: római katolikus egyházközség: keresztelés 15, házasságkötés 7, temetés 41. A helyi református egyházközségnél: keresztelés 7, házasságkötés 4 és temetés 11.

'17 dec
23

Betlehemi láng Maroshévízen

Ez évben is a Betlehemi láng, több mint 3000 kilométer után, eljutott Maroshévízre is. Miután a láng december 15-én megérkezett Európába, a mai nap, december 23-án este 19,30 órakor megérkezett Maroshévízre is. A lángot a maroshévízi Urmánczy János cserkészcsapat tagjai, Rokai János vezetésével Ditroból hozták el a Maros-parti városba, ahol az ottani cserkészek ünnepélyes keretek… Tovább »

'17 dec
15

Maroshévízi Hírlap

Megjelent a Maroshévízi Hírlap decemberi száma, úgy nyomtatott mind a világhálón is (http://hirlap.marosheviz.info/szam/7evf-12szam.pdf). A tartalomból: Mikulásjárás a Kolping családnál Itt van a December Újabb könyv a polcokon SPORT Urmánczy Nándor Egyesület évi gyűlése Maroshévízi adomák Újabb rovásírásos kövek A székely-magyar rovásírás története és emlékei Siker, kudarc, honvágy, Nagy Mária, Gyergyóremetéről a nagyvilágon keresztül Magyarországig Aranymondások… Tovább »

'17 dec
11

Maszk kiállítás

A maroshévízi városi könyvtár szeretettel meghív mindenkit a december 19-én tartandó maszk, kiáltásra. A 15 órától kezdődő kiállításon bemutatott maszkokat a helyi Mihai Eminescu Kollégium és az O.C Taslauanu Gimnázium diákjai készítették, akiket Berindei Rodica és Mirabela Maria Joandrea készítettek fel. (Viorica Lazăr),

'17 dec
10

Urmánczy Nándor Egyesület évi gyűlése

Nemrég volt a dr. Urmánczy Nándor egyesület év végi gyűlése. A 2017-es évi tevékenységből, amit az egyesület szervezett, megemlítendő a januári könyvbemutató és közönségtalálkozó Tamás Gábor énekessel, áprilisban a Friedrich Klára és Szakács Gábor rovásírás szakértők és kutatók előadásának a megszervezése. Május havában a Maroshévízi Magyar Napok társszervezőjeként és ezen belül a X. Urmánczy Nándor… Tovább »