2020. július 30 -a és augusztus 2-a között a Maroshévízi Református Egyházközség szervezésében házas hétvégén vettünk részt, melynek mottója ,,Házasságban élni jó’’.    Pénteken délután indultunk Csomakőrösre, ahol különleges vacsora után egy romantikus séta tette szebbé az esténket. Szombat reggel és este Madaras Mihály lelkipásztor tartott tartalmas áhítatot a házasság témában. Ugyanakkor ezen a… Tovább »

Július 25. és 26. között lezajlottak az idei, már hagyománnyá vált, Családnapok a református parókián. A harmadik alkalommal megszervezett eseményre, jellemzők voltak azok a dolgok, amik az előző kettőt is meghatározták: a jó hangulat, a vicces, de egyben mondanivalóval is rendelkező szabadtéri játékok és a szürke hétköznapoktól való elszakadás. A szombatot egy interaktív áhítattal kezdtük,… Tovább »

A maroshévízi Dr. Urmánczy Nándor Egyesület a napokban egy beadvánnyal fordult a helyi Polgármesteri Hivatalhoz és Önkormányzathoz, avval a kéréssel, javaslattal, hogy a maroshévízi kórházat nevezzék el egykori igazgatójáról dr. Bíró Ferenc (1926-1999) sebész főorvosról. Dr. Bíró Ferenc Kilyénfalván született. Majd 1963-ban a marosvásárhelyi etnikai tisztogatás áldozata lett, így helyezték Maroshévizre. Kitűnő sebészeti adottságai miatt… Tovább »

Megjelent a Maroshévízi Hírlap, nyomtatott formátumban, de ugyanakkor a világhálón is lehet olvasni (http://hirlap.marosheviz.info/szam/10evf-6szam.pdf ) A tartalomból: Consummatum est – Az Urmánczy örökség Június 4, a Nemzeti Összetartozás Napja Felújították az Urmánczy fedeles hidat „Első az iskola, utána a nevelés, majd a faragászat” – Beszélgetés Kovács László úrral H A D I M O R… Tovább »

Gyásznap. Ezen a napon a nagyhatalmak, a trianoni palotában aláírt parancs által feldarabolták Magyarországot. Ez évben is akárcsak az előző években Maroshévízen is megemlékezést tartottak hazánk megcsonkítása miatt. A megemlékezést 17 órakor kezdődött a helyi római katolikus templom udvarán, ahol egy szentmisén vehettek részt a jelenlevők, melyet László Áron plébános úr végzett. A mise elején… Tovább »

Május 31-én volt a Magyar Hősök Napja. A maroshévízi Zsákhegyi Katonai Temetőben 2007-tól minden évbe, megemlékezést, koszorúzást tartanak azok tiszteletére, akik az életüket adták a haza megvédéséért. Ez évben koszorút helyezett el a helyi RMDSz és a dr. Urmánczy Nándor Egyesület.

Megjelent a Hírlap májusi száma. Ez alkalommal is csak a világhálón olvasható, de remélhetőleg a jövő hónaptól már nyomtatott formában is olvasható lesz. A tartalomból:  Aláírás a nemzeti régiókért Felújították az Urmánczy fedeles hidat Egyéni kezdeményezés Újabb körforgalom Magyar Hősök Napja Dénes Géza rovata Ordás bukta – Sárig Csilla rovata Kemény oldal Reklámok, apróhirdetések

A Székely Nemzeti Tanács a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezést nyújtott be a múlt év májúságban. Ennek érdekében egy millió aláírásra volt szükség több európai országból. Ha eleinte nehezen ment az aláírásgyűjtés az utolsó napokban felgyorsult és mindez egyrészt köszönhető a Román államelnök magyarellenes, sorozatos kirohanásainak is. Az utolsó napokban több alkalommal is leeset… Tovább »