Megjelent a Maroshévízi Hírlap júniusi száma (https://hirlap.marosheviz.info/szam/14evf-6szam.pdf). A tartalomból: VII. Maroshévízi Református Családnapok Nemzeti Összetartozás Napja Választás Maroshévízen – 2024 A székely-magyar rovásírás emlékei 109. rész „Kitartani és magyarnak maradni!…” Bajkó István – A hónap festménye Varga Erzsébet rovata: Mária Treben patikája “Mindig egyenrangúnak éreztem magamat a világsztárokkal.” Beszélgetés Gáspár Imola művésznővel Szabó Erzsébet: Remények… Tovább »

2024 június 14-16 között ismét megszervezésre kerültek a Maroshévízi Református Családnapok, immár VII- dik alkalommal. Minden évben növekedett a résztvevő családok száma. Ez alkalommal 11 család, az az 39 fő vett részt. A helyszín, Ivó( a Madaras Hargita lábánál) volt. A hely csodálatos, már kezdettől lelki nyugodtságot nyújtott .Az események nagyon pörögtek. Minden nap jól… Tovább »

 Maroshévízen 2008-tól ezen a gyásznapon, szentmisén vettünk, veszünk részt, majd 17,32 perckor megkondulnak a település harangjai, hisz ekkor lett aláírva a diktátum. Este csatlakoztunk a 2020-ban elindított Összetartozásunk Tüze programhoz, mely szerint 21 óra 24 perckor minél több településen gyújtsanak máglyákat, tábortüzeket, gyertyákat így szimbolizálva az összetartozásunkat. Maroshévízen az Urmánczy családi sírboltnál, ahol többek között… Tovább »

A világhálón itt olvasható https://hirlap.marosheviz.info/szam/14evf-5szam.pdf A tartalomból: Zarándokvonat fogadása Boldogasszony Zarándokvonat Hévízen Frankfurtiak Maroshévízen Értéktár Vándorkiállítás Maroshévízen Állomási víztorony lebontva Magyar Hősök Napja A székely-magyar rovásírás emlékei – 108. rész 60 éves kortárstalálkozó Léleksarok Varga Erzsébet rovata: Mária Treben patikája Karate “Mindig egyenrangúnak éreztem magamat a világsztárokkal.” Beszélgetés Gáspár Imola művésznővel Szabó Erzsébet: Magányos lélek… Tovább »

Május 26-a a Hősök vasárnapja. Azokra a katonákra és civil emberekre emlékezünk, akik életüket adták a hazáért. Ez évben a Zsákhegyi Katonai Temetőben, az első világháborús emlékműnél koszorút helyeztek el hőseink emlékére a helyi RMDSz és a Dr. Urmánczy Nándor Egyesület képviselői.

Június 1-én, Budapesten, sor kerül a már hagyományos békemenetre. Akik rész szeretnének venni azok, jelentkezzenek az alábbi telefonszámon: 0744136068. A busz május 31-én indul.  

Május 19-én, pünkösd vasárnapján egy színvonalas ünnepségre kerül sor Maroshévízen, mely alkalommal településünk annak a megtiszteltetésnek örvendhet, hogy a Pest Vármegye Értéktárának Vándorkiállítása tőlünk indulhat hosszú útjára. Az esemény 10,30 órakor veszi kezdetét, amikor a helyi római katolikus templomban szentmisére kerül sor,11,30 órakor Szabó István úr, a Pest Vármegye Közgyűlésének elnöke mondja el megnyitó ünnepi… Tovább »

Május 16-án az előre leközölt idő szerint futott be a Boldogasszony zarándokvonat, mely az idén is a Dr. Urmánczy Nándor Egyesület kérésére állt meg immár 11. alkalommal. Elsőként Budai László úr, a zarándokvonat szervezője köszöntötte a közel 300-350 helyi lakost. Ezek után Czirják Károly mondott rövid beszédet, majd Bodor Attila Béla alpolgármester köszöntötte az otthonról… Tovább »