'23 aug
21

Megjelent a Maroshévízi Hírlap július-augusztusi száma. A tartalomból: A Maroshévízi Magyar Művelődési Napok programja. Nemzetek Fesztiválja Maroshévízi Református Családnapok Népszámlálás 2022 A székely-magyar rovásírás emlékei 100.  rész Léleksarok Zsákhegyi Katonai Temető rövid története (9.) Töltött káposzta – Sárig Csilla rovata Szabó Erzsébet: Hegedűnek húrja A természetnek ölében. Péter Árpád költeménye. Bajkó Zsigmond:  Utolsó szó Dénes… Tovább »

Megjelent a Maroshévízi Hírlap júniusi száma. A világhálón itt olvasható: http://hirlap.marosheviz.info/szam/13evf-6szam.pdf A tartalomból: Tizedik alkalommal állt meg a zarándokvonat Magyar hősök napja Pünkösdi zarándoklat Urmánczy sírjánál Németh Szilárd kormánybiztos Maroshévízen „A művészetben szép és csúf nincs.” – Beszélgetés Pál István művésszel. Karate Labdarúgás Léleksarok A székely-magyar rovásírás emlékei  99. rész Zsákhegyi Katonai Temető rövid története… Tovább »

Minden év május utolsó vasárnapján van a Magyar Hősök Emléknapja. Ez évben is megemlékezünk a maroshévízi Zsákhegyi Katonai Temetőben a hőseinkről. Akik tehetik, 15 órára jöjjenek ki a temetőbe egy rövid megemlékező tiszteletadásra azokért, akik életüket áldozták a haza megvédéséért.  

Megjelent a Maroshévízi Hírlap márciusi száma (http://hirlap.marosheviz.info/). A tartalomból: Egy újabb híd lebontását szeretnék Székely Szabadság Napja Könyvbemutató és közönségtalálkozó Tamás Gáborral Nemzeti Ünnep Maroshévízen Örökségünk a tánc Régi magyar álom az Olimpia szervezése A székely-magyar rovásírás története és emlékei Maroshévízi adomák Rólunk, magyarokról írták A kis törpe ikrek Áprilisi előzetes Egyházi anyakönyv Aranymondások SPORT… Tovább »

'17 feb
23

Miután a boltíves Mici hidat, tatarozás helyett a múlt években lebontották, most az Urmánczy födeles hidat szeretnék lebontani. Egyes hírek szerint az 1869-ben az Urmánczy család által épített födeles hidat le szeretnék bontani helyébe egy modern hidat létesíteni. Ez azért is furcsa hisz a maroshévízi polgármesteri hivatalt még 2013-ban egy beadványban értesítették, hogy jó lenne… Tovább »

'17 feb
22

Február 27-én, hétfőn, 14 órától a maroshévízi Kemény János Gimnázium dísztermében, könyvbemutatóra és közönségtalálkozóra kerül sor a híres táncdalénekessel, Tamás Gáborral. Ez alkalommal bemutatásra kerül a „Csak a szívünkbe nem száll az idő – Életúton Tamás Gáborral” című könyv, melyet a marosvásárhelyi Szucher Ervin újságíró irt. Az eseményen jelen lesz úgy a könyv írója, mint… Tovább »

A maroshévízi Kolping család az eltelt évek során több önkéntes munkán vett részt. Amint Bors Andor a helyi Kolping család elnöke elmondta, a napokban, a Bajkó-pataki magyar temetőbe egy nagyobb szabású takarításon vettek részt. Itt a szemeteket gyűjtötték össze, a füvet lekaszálták, régi gyertyákat, vázákat és egyéb hulladékokat gyűjtöttek össze és vittek el. Munkájukkal hozzájárultak… Tovább »

Honlapunk ma tölti online létezésének nyolcadik évét, ez alkalommal a szerkesztőség nevében szeretnénk megköszönni mindenkinek aki bármi módon hozzájárult a honlap bővítéséhez, azoknak akik támogattak vagy bátorítottak, de elsősorban neked kedves látogató, aki nélkül mindez nem valósulhatott volna meg. Ez évi ajándékunk az új arculat, kellemes böngészést kívánunk!

A Maroshévíz Infó ma tölti 5. életévét és ez alkalommal íme néhány adat a honlap múltjáról. 2005 márciusa közepén beindult a marosheviz.com ezen oldal előde melynek tartalma mindössze néhány folyóiratból kölcsönvett cikk volt. 2006 októberében a marosheviz.info címre költöztünk és az oldal tartalmának zöme román nyelven is olvasható 2006 november 5. óta, e honlap elérhető… Tovább »

'09 nov
21

A helyi könyvtár vezetőségének a kezdeményezésére egy közvélemény kutatást indítottunk el melyen a szabadidő eltöltéséről akarnak egy véleményt alkotni.